VELIKA POBJEDA MODRIH /

Dinamo pobijedio Legiju prekrasnim golom Franjića i izborio doigravanje Lige prvaka. Evo tko ih tamo čeka

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo je u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka svladao Legiju s 1:0

10.8.2021.
22:54
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama svladali su poljsku Legiju u Varšavi u trećem pretkolu Lige prvaka s 1:0 i plasirali su se u play-off Lige prvaka gdje ih čeka moldavski Sheriff koji je ranije izbacio Crvenu zvezdu.

Pogodak vrijedan prolaska postigao je Bartol Franjić u 20. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se odlučnije postavio na travnjaku od prve minute dvoboja u Varšavi, a za takav pristup nagrađen je u 20. minuti. Ivanušec i Majer su kombinirali na 30-ak metara od domaćeg gola, a onda je Ivanušec sjajnom okomitom loptom proigrao Franjića koji je iz drugog plana utrčao u kazneni prostor domaćih i zatim snažnim udarcem svladao veterana Boruca.

Tek nakon primljenog gola domaći sastav je pokazao ambiciju te je vrlo brzo mogao i do izjednačenja. Igrala se 27. minuta kada je nakon udarca iz kuta Luquinhas pokušao glavom, lopta je u paraboli padala prema Dinamovom golu, no odsjela je na gredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OKRŠAJ U VARŠAVI /

Ovako izgleda borba Dinama i Legije za play-off Lige prvaka

Image
OKRŠAJ U VARŠAVI /

Ovako izgleda borba Dinama i Legije za play-off Lige prvaka

U play-offu Šerif

Početkom drugog poluvremena kolosalnu priliku za Legiju imao je Emreli, no iako je bio sam na četiri metra od Livakovića uspio je promašiti loptu. Najbolju priliku za Dinamo u nastavku imao je Oršić u 58. minuti, ali njegov pokušaj glavom nakon ubačaja Stojanovića nije bio precizan.

Kao što precizan nije bio niti Wieteska u 67. minuti, Juranović je odlično ubacio pred Dinamov gol, domaći stoper utrčao je na drugoj vratnici, ali je gornjim dijelom noge poslao loptu pored gola.

Dinamo će tako za suparnika u posljednjem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka imati moldavskog prvaka Šerif iz Tiraspola koji je izbacio Crvenu zvezdu. Nakon 1-1 u prvoj utakmici u Beogradu, u uzvratu u Tiraspolu u utorak bilo je 1-0 za Šerif. Prva utakmica igrat će se 17. ili 18. kolovoza u Tiraspolu, a uzvrat je 24. ili 25. kolovoza u Zagrebu.

Uskoro više...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

---------

LIGA PRVAKA, KVALIFIKCIJE, TREĆE PRETKOLO, 21:00

LEGIA - DINAMO 0:1

DINAMO: Livaković - Franjić, Theophile, Lauritsen, Ristovski - Jakić - Oršić, Mišić, Majer, Ivanušec - Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LEGIA: Boruc - Nawrocki, Wieteska, Jedrzejczyk - Mladenović, Luquinhas, Andre Martins, Slisz, Juranović - Rafael Lopes, Emreli

---------

UŽIVO

Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još četiri minute.

88' - Sve je manje vremena za Poljake, sad moraju krenuti na sve ili ništa, ali Dinamo jako dobro igra obranu i to će biti teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Menalo je sada mogao riješiti utakmicu, ali odabrao je šut iz teže pozicije umjesto možda još kojeg osvojenog metra i primirivanja lopte te preciznijeg šuta.

78' - Gojak ulazi umjesto Majera.

77' - Žuti karton za Mislava Oršića i još dobiva i Mišić zbog ranijeg prekršaja na početku akcije.

70' - Dinamo se malo probudio, pojačao tempo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Uf, jako je ovo opasno bilo. Centrirao je iz slobodnjaka s velike distance s dense strane igrač Legije na Wietetsku koji je sam završio na petercu, ali je šutirao pored gola.

64' - Menalo je ušao, van ide Ivanušec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Legija je aktivnija i opasnija u nastavku, Dinamo drži kompaktnost, ali parkirali su se možda ipak malo previše u krilo Livakoviću, a to može biti opasno.

58' - Majer je fino povukao kroz sredinu, dao je za Ristovskog na desnu stranu, ovaj je sjajno centrirao na Oršića na drugu vratnicu, ali Vatreni glavom gađa pored vrata.

55' - Da, Legija je nešto opasnija u drugom dijelu, ali bilo je to i za očekivati. Jedino što se da primijetiti jest da Dinamov blok ispred Livakovića, baš i ne blokira dobro udarce izvana, a Livaković je nedavno primio četiri gola za redom s distance.

50' - Fijuknulo je iznad gola Livakovića, blok mu nije baš bio namješten, a prijeti malo Legija sada u drugom dijelu, nemaju što za izgubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Jakić je izašao, ušao je Moubandje. Dakle, Franjić će vjerojatno na svoju prirodnu poziciju u sredini.

Kraj prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Igrat će se još četiri minute.

43' - Emreli je šutirao s ruba kaznenog prostora, ali pored gola.

41 ' - U međuvremenu je neki od pomoćnih trenera Legije dobio žuti karton vjerojatno zbog salva prigovora ili tako nečeg.

39' - Šutira Oršić s one svoje pozicije, s lijeve strane iskosa s ruba kaznenog prostora, ali nikako da namjesti svoje ciljnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Sudar glavama Majera i Jedrzejczyka. Majer je čini se gore prošao, stigli su liječnici i ukazuju mu pomoć.

35' - Ne može Legija ništa za sada Dinamu, ali tako je bilo i u prvoj utakmici gotovo cijeli susret pa je na kraju bilo šokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Majeeeeer, uff! Šutirao je nekih 30 metara iz slobodnjaka i fijuknulo je pored gola.

28' - Witeteska dobiva žuti karton, pregrub je to igrač i trebao je već u Zagrebu biti kažnjen možda i crvenim kartonom. No, danas mu se neće tolerirati grubosti, očito.

27' - Livakoviiiiić! Čudesno je sada paradom iščupao jednu tešku loptu koja je išla pod zahtjevnim kutem pod gredu.

26' - Da, ulazi Perić, neće moći Danac nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' - Lauritsen se uhvatio za preponu, nešto nije u redu, moguće da je ozlijeđen.

20' - GOOOOOOOOL! Franjiiiiiiiiiiiiiiiić! Sjajno su kombinirali Majeri i Ivanušec kroz sredinu i ovaj je dao Franjiću u kazneni prostor koji je ulazio iz pozadine i prekrasno zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - Prvih 15 minuta je u znaku Dinama, ali za sada nema opasnosti po gol Poljaka. No, nema razloga srljati.

14' - Luquinhas je pokušao iz velike udaljenosti i otišlo je to pored gola.

12' - Dinamo je dominantan, ne dozvoljavaju Poljacima prijeći centar.

7' - Oršić prvi puca po golu, s 20-ak metara, ali preko gola.

5' - Traje ispitivanje snaga, Dinamo pokušava kontrolirati utakmicu. Dinamo, ako prođe Legiju, vjerojatno najlakšeg protivnika u play-offu, prolazak u Ligu prvaka mogao bi biti najlakši u povijesti. Ali prvo valja proći Legiju.

1' - Počela je utakmica. Dinamo je doznao s kim će igrati ako prođe i to će biti moldavski Šerif koji je senzacionalno izbacio Crvenu zvezdu. Inače, na stadionu u Poljskoj paklena je atmosfera, tribine su prepune.

---------

20:00 - Stigli su sastavi, Krznar je na teren od prve minute poslao ofenzivnu momčad, s Majerom, Ivanušecom i Oršićem u vezi, a u vrhu napada je Petković.

---------

Prvi dvoboj te dvije ekipe odigran prošloga tjedna u Zagrebu završen je rezultatom 1:1 i okršaj u Poljskoj će odlučiti koja će se momčad plasirati u play-off Lige prvaka, gdje će igrati s pobjednikom para Crvena zvezda - Šerif.

Za Modre je ovo ključna europska utakmica jer bi im plasman u play-off, iz mogući dvoboj sa Zvezdom, garantirao i nastup u skupinama Europske lige.

"Uzvrat očekujemo u izuzetno dobrom ozračju, svjesni da smo napravili puno dobrih stvari i dominirali u fazi napada u prvoj utakmici. Napravili smo taktičke korekcije u obrani i vjerujemo da će to biti dosta za naš cilj, prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Stabilnost izvedbe je ono najbitnije u utakmici, znači otići u Varšavu mirni i stabilni, vruća srca, ali hladne glave", najavio je utakmicu trener Dinama Damir Krznar prije puta u Poljsku.

"Pokušat ćemo utakmicu planski privesti kraju i jezičac vage prebaciti na stranu Dinama. Spremni smo nositi se sa svakim imperativom, naravno da je velik, ali jednak je na našoj i njihovoj strani", izjavio je Krznar.

Kako bi se što bolje pripremio za uzvrat u Varšavi Dinamo je odgodio i susret 4. kola Prve HNL protiv Istre 1961 koji se trebao igrati proteklog vikenda.

Napad na Hrvate

Ukupni pobjednik susreta Legia - Dinamo u četvrtom pretkolu igrat će protiv pobjednika okršaja Šerif - Crvena zvezda u kojem je u prvom dvoboju u Beogradu također bilo 1-1. Uzvrat je u Tiraspolu također u utorak.U slučaju poraza od Legije, Dinamo će natjecanje u Europi nastaviti u kvalifikacijama za Europsku ligu i to protiv praške Slavije ili Ferencvarosa.

Dvoboj Dinama i Legije imao je ružnu uvertiru. Poljski mediji pišu da je skupina od 30-ak navijača Legije napalo je četvoricu Hrvata na glavnom trgu u Varšavi kao "osvetu" za napad Bad Blue Boysa na huligane Legije u Dubravi prošlog tjedna. No, nitko ne može potvrditi je li riječ o BBB-u ili su to tek obični navijači Dinama, ili pak samo Hrvati koji su se tamo zatekli slučajno ili tamo rade.

Prijenos utakmice je na HNTV-u od 21 sat.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo