Dinamo očišćen od skandaloznih optužbi!

Francuska Regulatorna agencija za kontrolu internetskih igara na sreću (ARJEL) objavila je kako nije pronašla nikakve konkretne nepravilnosti vezane za utakmicu Lige prvaka između Dinama i Lyona.

8.12.2011.
20:42
VOYO logo

ARJEL je, podsjetimo, otvorio istragu u četvrtak ujutro nakon što je Lyon u srijedu pobijedio Dinamo sa 7:1 i na taj način ostvario dovoljnu gol-razliku za drugo mjesto u skupini D ispred Ajaxa i plasman u osminu finala Lige prvaka.

Sumnju je kod ARJEL-a pobudila činjenica da je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 1:1, da bi Dinamo u prvih pola sata drugog dijela primio čak šest golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/swf/video/xmty0u?logo=0&hideInfos=1

''Ispitali smo obrasce klađenja na ovu utakmicu na francuskom tržištu. U analizama nismo pronašli nikakve konkretne nepravilnosti'', priopćio je u četvrtak poslijepodne ARJEL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Europska nogometna federacija (UEFA) zasad neće pokretati istragu oko Lyonove pobjede. Naime, UEFA-in Sustav za otkrivanje kladioničarskih prijevara nije otkrio nikakav neregularan obrazac klađenja na spomenutu utakmicu. U krovnoj organizaciji europskog nogometa još uvijek čekaju izvještaj suca i delegata maksimirskog dvoboja, ali u ovoj fazi nisu pronašli nikakav povod za daljnju istragu.

"UEFA je primila na znanje napise medija oko utakmice i različita medijska nagađanja. UEFA također brine za integritet svojih natjecanja, uključujući i Ligu prvaka kao apsolutni prioritet, i posvećuje posebnu pažnju svim utakmicama. Zato smo uveli i Sustav za otkrivanje kladioničarskih prijevara kao alat protiv namještanja utakmica, sustav koji nadzire 29.000 utakmica po sezoni i koristi podatke iz više od 400 kladionica. Zasad taj sustav nije otkrio nikakve nepravilnosti vezane za utakmicu i ishod zbog kojih bismo pokrenuli istragu'', stoji u priopćenju UEFA-e uz dodatak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''UEFA također posvećuje puno pažnje ponašanju na sportskim borilištima i trenutno čekamo izvještaje suca, kontrolora suđenja i delegata da vidimo je li se, prema njihovo mišljenju, događalo bilo što sumnjivo. Bude li ičega u tim izvještajima što bi pobudilo sumnju, UEFA bi tada mogla angažirati disciplinskog inspektora da istraži slučaj. No, u ovoj fazi nema ničega što bi opravdalo takav postupak'', tvrdi UEFA.

Više o temi: specijal-201102150360004-Dinamo Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo