BIVŠI DISCIPLINSKI SUDAC / Može li UEFA izbaciti Dinamo iz Europe? 'Odgovorni su prije svega AEK te grčka policija i država'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U medijima su se pojavila nagađanja čeka li hrvatskog prvaka teža kazna, ali je Saša Pavličić Bekić sve objasnio

8.8.2023.
15:50
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon krvavih nereda koje su izazvali navijači u Ateni, a zbog kojih je odgođena utakmica 3. pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama, pojavile su se spekulacije da bi hrvatski prvak mogao biti izbačen iz Europe.

Image
OPRAVDAO SVOJU REPUTACIJU /

AEK-ovim huliganima stigla poruka od kontroverznog nogometaša koji obožava četničkog vojvodu

Image
OPRAVDAO SVOJU REPUTACIJU /

AEK-ovim huliganima stigla poruka od kontroverznog nogometaša koji obožava četničkog vojvodu

No, sve je razjasnio bivši disciplinski sudac HNL-a, pravnik Saša Pavličić Bekić. Ovo je napisao na Facebooku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čitajući sve ove gluposti oko navodnog izbacivanja Dinama iz Europe, evo malo pravnog tumačenja. Prije svega, moja sućut članovima obitelji poginulog dečka od 22 godine. Način na koji je tak dečko nastradao nije nam poznat i kad bude gotova istraga, moći ćete onda drvlje i kamenje na počinitelja. Do tada, suzdržite se od komentara tko je i kako počinio radnju koja je izazvala smrtnu posljedicu.

Kaj se pak tiče odgovornosti. Apsolutno Dinamove odgovornosti nema, jer je Uefa prije svega odredila da se zabranjuje gostujućim navijačima dolazak na utakmicu pa Dinamo niti je organizirao dovođenje navijača, nije prodavao ulaznice niti je znao da bi netko došao iz Zagreba niti je mogao utjecati na bilo kaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovornost je prije svega organizatora utakmice AEK-a, grčke policije i grčke države, a i suradnje s hrvatskom policijom. Znači. Kad Uefa odredi domaćinstvo, tada sva odgovornost leži na organizatoru natjecanja, a gostujući klub snosi konsekvencu ako su ti navijači njihovog kluba došli na stadion u točno određen sektor za gostujuće navijače na utakmicu.

Da samo podsjetim, iz medija je razvidno da se događaj dogodio dan prije utakmice, izvan stadiona i Dinamo ne snosi apsolutno nikakvu odgovornost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo