FOTO: / Dinamo nastavio 'šamarati', velika drama u Osijeku

U prvoj utakmici polufinale Hrvatskog Kupa u Koprivnici je Dinamo pobijedio Slaven Belupo sa 2:0. U drugoj utakmici Rijeka se nakon boljeg izvođenja penala plasirala u finale.

12.3.2014.
17:39
VOYO logo

Nakon što je Dinamo u posljednjem prvenstvenom kolu razbio Slaven u Koprivnici utrpavši im čak šest komada, samo par dana poslije isti suparnici na istom mjestu odigrali su polufinale Kupa.

Dinamo je ponovno rutinski slavio, ovaj put sa samo 2:0, no prednost je to koja bi Modrima trebala biti dovoljna za uzvrat i finale Kupa. Iako, najbolju priliku u provom dijelu imali su domaćini već u petoj minuta kada je Pranjić ostao sam na 16 metara od gola Ježine, no njegov udarac završio je malo pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja prilika na drugoj strani stigla je u 36. minuti. Halilović je ubacio, na loptu je natrčao Soudani koji je potegnuo iz prve, ali lopta otišla malo pored gola.

U 50. minuti Šimunić je zamalo zabio autogol, Ježina je istrčao, a Joe ga je prebacio, no na sreću za Modre, lopta je završila pored vrata. I onda šest minuta kasnije, Dinamo dolazi do vodstva. Fantastičan slobodnjak s 20 metara zabio je Zvonko Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do drugog pogotka Dinamo je došao u 72. minuti. Opalio je Halilović s desne strane, vratar Slavena Picak brani i odbija loptu točno na noge Brozoviću, koji gura loptu u mrežu. Deset minuta poslije Belupo je ostao s igračem manje, nakon prekršaja na Čopu, Pranjić je zaradio isključenje.

Rijeka je spretno i sretno prošla u finale. Nakon što je momčad Matjaža Keka slavila u prvom dvoboju sa 1:0, Osijek je u uzvratu slavio istim rezultatom. U 55. minuti Dugandžić je zabio za domaćine, a nakon 90 minuta uslijedilo je izvođenje jedanaesterca, gdje su se bolje snašli gosti i slavivša sa 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo