VIDEO: / Dinamo dobio nove heroje Maksimira

Dinamo i Hajduk su na otvaranju sezone pred 13.000 gledatelja u Maksimiru odigrali 1:1 u 90 minuta pa su osvajača Superkupa odlučili jedanaesterci u kojima je uspješniji bio zagrebački klub.

6.7.2013.
9:06
VOYO logo

DINAMO (4-1-4-1) Migliore - Jedvaj, Addy, Šimunić, Ibanez - Ademi - Soudani, Husejinović, Antolić, Fernandes - Čop

HAJDUK (4-3-3) Kalinić - Vršajević, Milić, Milović, Jozinović - Anđelković, Pašalić (od 70. Sušić) - Caktaš - Kouassi, Mujan, Kiš (od 55. Tomičić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 - Čop (34), 1:1 - Caktaš (75, 11m) Prvu pravu priliku na utakmici imao je Hajduk u 17. minuti i to zahvaljujući domaćinu. Jedvaj je pogrešno dodao i sjajno uposlio hajdukovca Pašalića koji je krenuo na Migliorea, no vratar Dinama je dobrom reakcijom spriječio pogodak i zaradio pljesak navijača.

Modri su do vodećeg pogotka stigli u 34. minuti, a Duje Čop je zabio iz prve prave prilike Dinama. Brozović je proigrao Soudanija, a on gurnuo u šansu Čopa, koji je s desetak metara pucao kroz noge Kaliniću i zabio za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 43. minuti je Ademi je osvojio loptu i gurnuo ju Fernandesu koji je krenuo prema golu Hajduka, a Kalinić je sjajnom obranom spriječio novi pogodak Modrih.

//www.youtube.com/embed/cB5yjZBGy54

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani su izjednačili u 75. minuti iz penala kojeg je skrivio Addy srušivši Kouassija dok je primao loptu. Caktaš je izveo najstrožu kaznu i izjednačio rezultat na 1:1.

Nakon 90 minuta nije bilo pobjednika u Maksimiru pa se pristupilo izvođenju penala. Za Dinamo su uspješni bili svi izvođači (Šimunić, Čop, Halilović i Antolić), dok Bili dva puta nisu pogodili vrata (Jozinović je promašio gol, a Migliore obranio Sušiću) pa je hrvatski prvak na početku sezone u svoje vitrine donio novi trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo