DINAMO JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU PROTIV GORICE: / Nezaustavljivi Gavranović upisao hat-trick i spasio Mamićev eksperiment

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo sada ima 19 bodova iz sedam susreta, a Gorica je ostala na 16 iz osam nastupa

17.10.2020.
16:55
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 8. kola Prve HNL vodeći Dinamo je kao domaćin svladao drugoplasiranu Goricu sa 3-2 (2-0). Junak pobjede Dinama bio je trostruki strijelac Gavranović (32, 36, 66), dok su pogotzke za Goricu postigli Mudrinski (46) i Hamad (50).

Dinamo je terensku nadmoć u prvom poluvremenu potvrdio s dva gola Gavranovića u razmaku od samo četiri minute. Švicarski je reprezentativac prvi gol postigao u 32. minuti kada je odličnim poluvolejem pogodio mrežu Kahline nakon što mu je loptu glavom spustio Lauritsen. Samo četiri minute potom Gavranović se našao na pravom mjestu nakon prolaza i ubacivanja Kastratija s desne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

17.10.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 8. kolo, GNK Dinamo - HNK Gorica. Trener GNK Dinamo Zoran Mamic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Mamićev eksperiment

Gorica se vratila u utakmicu s dva gola na samom startu drugog poluvremena i to ponajprije zbog eksperimenta s trojicom braniča koji je Zoran Mamić odlučio izvesti u drugom poluvremenu. Već u prvoj minuti nastavka Livaković je krivo procijenio jedan centaršut, promašio loptu koja je pogodila Teophile-Catherinea i pala pred nogu Mudinskog kojemu nije bilo teško s tri metra pogoditi prazan gol. Na 2-2 poravnao je Hamad nakon sjajnog proigravanja Kalika i još boljeg "lažnjaka" kojim se oslobodio Lauritsena u kaznenom prostoru.

Ipak, Dinamo je stigao do očekivane pobjede golom u 66. minuti. Gvardiol je lijepo prošao po lijevoj strani, dodao za Oršića, a ovaj je ubacio na peterac gdje je Gavranović bio brži od svog čuvara i još jednom pogodio mrežu iza Kahline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo sada ima 19 bodova iz sedam susreta, a Gorica je ostala na 16 iz osam nastupa.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAGREB, 17. LISTOPADA, STADION MAKSIMIR, PRVA HNL 8. KOLO, 15 SATI

DINAMO - GORICA 3:2

Sastavi:

DINAMO: Livaković; Leovac, Lauritsen, Theophile, Stojanović; Jakić; Oršić, Franjić, Majer, Kastrati; Gavranović

GORICA: Kahlina; Čabraja, Jovičić, Musa, Krizmanić; Suk; Babec; Kalik, Hamad, Špikić; Mudrinski

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kraj utakmice... Dinamo je u drugom poluvremenu jedva izvukao živu glavu i sjajni je Gavranović spasio "modre" od moguće katastrofe i ne tako uspješnog eksperimenta Zorana Mamića, koji je u drugom dijelu htio isprobati formaciju s trojicom u zadnjoj liniji i to mu se zamalo osvetilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Sjajna se utakmica igra. Juri se s jedne strane na drugu, sijevaju napadi i dobre prilike.

79' - Majer je sada probao, prošlo je to odmah uz lijevu stativu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! GAVRANOVIĆ JE UPISAO HAT-TRICK! Gvardiol je sjajno proigrao Oršića, a ovaj zatim daje za Gavranovića u kazeni prostor i Švicarac je elegantno zabio i zatim napustio igru. Recimo samo usput kako je Gorica i dalje vrlo opasna i prijeti vratima Dinama. Moglo bi tu još golova pasti.

60' - Malo su nervozni domaćini. Leovac i Marin u samo minutu razmaka dobili žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - GOOOOOL! Pa što je ovo ljudi! Hamad je sada zabio i vratio utakmicu na početak. Mamić je očito napravio golemu pogrešku kada je izvadio Kastratija i uveo trećeg stopera jer Gorica sada prelako dolazi do gola. Sjajno je fintirao Hamad Lauritsena koji je ispao kao pravi amater i onda je matirao nemoćnog Livakovića.

46' - GOOOOL! Mudrinski! Musa je ubacio u kazneni prostor, Livaković je katastrofalno reagirao i lopta se odbila od leđa Teophilea ravno u noge Mudrinskog koji je lako zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Ušao je Gvardiol umjesto Kastratija i sada se formacija očito mijenja jer imamo trojicu stopera na terenu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela...

45' - Igrat će se dvije minute nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - GOOOOOOL! GAVRANOVIĆ! Švicarac je opet zabio. Kastrati je prebacio na drugu stativu gdje je Švicarac stajao sam kao duh. Lako je zabio za 2:0 i stigao na ukupno šest golova ove sezone i sada je uvjerljivo prvi.

32' - GOOOOOL! GAVRANOVIĆ! Pukla je obrana Gorice. Lauritsen je skočio i spustio loptu Dinamovu napadaču, a ovaj je sjajno iz voleja rasparao mrežu Kahline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - Kristijan Jakić je izvrsno pokušao i to s nekih 30-ak metara udaljenosti, ali to je prošlo malo iznad gola. Šteta, bio bi to jamačno gol godine. valja reći kako Gorica nije bezopasna, u jednom su trenutku nekoliko minuta bili na polovici Dinama, ali kompaktna je obrana "modrih".

5' - Za sada, Dinamo je nešto bolje otvorio susret, prijeti se uglavnom preko krila, pokušavalo se centaršutima nešto napraviti, ali obrana gostiju dobro je reagirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:45 - Dinamo će igrati bez kapetana Arijana Ademija i centarfora Brune Petkovića, dok kod Gorice nema najboljeg igrača Kristijana Lovrića.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo