Kakva drama! Heroj Kelava spasio Dinamo!

Dinamo je u dramatičnom finišu uzvrata finala Kupa, uz dosta sreće, došao do osme dvostruke krune i 12. trofeja hrvatskog Kupa!

9.5.2012.
19:37
VOYO logo

Osječani su imali fantastičnu prigodu iznenaditi Dinamo i vjerojatno će dugo žaliti za brojnim promašajima. S druge strane, 'Plavi' su iskoristili sve pogreške mlade družine trenera Stanka Mršića.

Prvo poluvrijeme, kao i utakmica u Gradskom vrtu je prošla bez golova. Momčad Osijeka nije se prepala Dinama, niti solidno ispunjenih tribina (17.000 gledatelja). Najbolje prigode imali su gosti. Kvržićev i Jugovićev udarac Dinamov vratar Ivan Kelava je uz dosta muke obranio, dok je pred odlazak na odmor Josip Lukačević promašio najbolju šansu. Njegov šut s udaljenosti od 16 metara šut je završio pokraj vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I početkom nastavka su Osječani imali inicijativu, ali obrana je jednom zaspala i - kapitulirala. Mateo Kovačić je usmjerio utakmicu u korist Dinama. Gosti su je zaboravili na najmlađeg Dinamovca. On je dobio loptu na nekih 30 metara, krenuo prema golu i driblingom prošao dva igrača, te s granice kaznenog prostora zakucao loptu u mrežu. Igrala se 51. minuta, a 13 minuta kasnije bilo je 2:0.

Sammir je pokrenuo akciju i dodao Jerki Leki. On je ubacio loptu u kazneni prostor, na glavu Fatosu Beqiraju koji je zakucao u mrežu. Činilo se kako će Dinamo ipak riješiti utakmicu bez problema. No...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šime Vrsaljko je vratio Osijek u igru u 69. minuti. Dinamov bočni igrač zakucao je loptu u vlastitu mrežu (1:2). Nakon gola - sporni trenutak. Osječanin Kvržić je pucao glavom, lopta je na putu do mreže pogodila Domagoja Vidu. Osiječani su tražili jedanaesterac, smatrali da je lopta pogodila Dinamovca u ruku, no sudac Ivan Bebek je pokazao na udarac iz kuta.

Pritisak Osijeka se pojačao. Maglica je bio u odličnoj prigodi za izjednačenje u 81. minuti. Njegov šut s pet metara od gola Ivan Kelava je fantastično obranio. S druge strane, u protunapadu, zicera je zapucao i Dinamov kapetan Milan Badelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda kulminacija. U 85. minuti Tonel je skrivio kazneni udarac, a s bijele točke Ivan Kelava je obranio udarac Lukačeviću. Zatim i odbijance Maglice i Petrovića. Kao i protiv Malmoa u kvalifikacijama Lige prvaka, 'Sv. Ivan Kelava' je spasio Modre.

Dinamova dupla kruna visila je o koncu. Ipak, u sudačkoj nadoknadi Luis Ibanez je golom prekinuo dramu i zaključio utakmicu (3:1) u kojoj su gledatelji mogli uživati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to triler u drugom poluvremenu. Infarktna utakmica kakve se ne bi posramila niti jedna ozbiljna europska liga. Imali smo poptunu kontrolu utakmice kod 2:0, ali nam se dogodio nesretni autogol Vrasljka, koji je potpuno okrenuo stanje snaga na terenu. U naše redove uvukao se strah od gubitka trofeja, Osijek je išao potpuno otvoreno. Priznajem, imali smo dosta sreće, a njezino je ime bilo Ivan Kelava", izjavio je trener Dinama Ante Čačić dodavši i da bi zasluženo bilo da je i Osijek odnio trofej u Gradski vrt.

Inače, u predigri svoje finale Kupa odigrali su i juniori. Zanimljivo, i u toj kategoriji igrali su Dinamo i Osijek, a 'Plavi' su do trofeja stigli preokretom. Slavonci su golom Pavića vodili većinom utakmice, da bi dva gola Dejana Čabraje (79. i 90. minuta) treneru Igoru Cvitanoviću donijela prvi trofej na klupi Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo