KOGA ČEKAMO NA MAKSIMIRU? /

Dinamo je smješten u treću jakosnu skupinu, a evo koje mu protivnike ždrijeb može donijeti

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo će u četvrtak u 18 sati saznati svoje protivnike na ždrijebu koji će se održati u Monte Carlu. Zagrebački klub će biti smješten u treću jakosnu skupinu

28.8.2024.
21:14
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je osigurao svoje mjesto u Ligi prvaka nakon sjajne pobjede u uzvratnom susretu play-offa protiv Qarabaga u Bakuu, rezultatom 2:0. Golove su postigli Marko Pjaca i autogol Nunesa, čime je Dinamo osigurao ukupnu pobjedu od 5:0 i plasman među najbolje europske klubove. Ovo je drugi put u posljednje tri godine da će zagrebački tim nastupati u ovom prestižnom natjecanju gdje će se opet suočiti s vrhunskim europskim momčadima.

Image
HVALOSPJEVI ZA PLAVE /

Dinamovci zadivili susjede: 'Nema im premca na Balkanu, pokazali su tko je gazda'

Image
HVALOSPJEVI ZA PLAVE /

Dinamovci zadivili susjede: 'Nema im premca na Balkanu, pokazali su tko je gazda'

Ove sezone, Liga prvaka igra se u novom proširenom formatu. Umjesto dosadašnjeg grupnog sustava, svih 36 klubova natječe se u jedinstvenoj ligi. Svaka momčad će odigrati osam utakmica, četiri kod kuće i četiri u gostima, protiv različitih protivnika. Osam najbolje plasiranih ekipa direktno će ući u osminu finala dok će timovi plasirani između 9. i 24. mjesta razigravati za preostala mjesta u toj fazi natjecanja. Klubovi koji završe na pozicijama od 25. do 36. mjesta neće se kvalificirati ni za Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će u četvrtak u 18 sati saznati svoje protivnike na ždrijebu koji će se održati u Monte Carlu. Zagrebački klub će biti smješten u treću jakosnu skupinu. U prvoj jakosnoj skupini nalaze se velikani poput Real Madrida, Manchester Cityja, Bayerna i Barcelone. Drugu jakosnu skupinu čine timovi kao što su Bayer Leverkusen, Atletico Madrid, Juventus i Arsenal. Uz Dinamo, treću skupinu popunjavaju momčadi poput Feyenoorda, Sportinga i Salzburga. U četvrtoj jakosnoj skupini nalaze se klubovi poput Monaca, Aston Ville i Stuttgarta. Pravila ždrijeba su takva da klubovi iz iste zemlje ne mogu igrati jedni protiv drugih i da svaka momčad može imati najviše dva protivnika iz iste države.

PRVA JAKOSNA SKUPINA: Real Madrid, Manchester City, Bayern, PSG, Liverpool, Internazionale, Borussia Dortmund, Leipzig, Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DRUGA JAKOSNA SKUPINA : Bayer Leverkusen, Atletico Madrid, Atalanta, Juventus, Benfica, Arsenal, Club Brugge, Šahtar, Milan.

TREĆA JAKOSNA SKUPINAFeyenoord, Sporting, PSV, DINAMO, Salzburg, Lille / Slavia, Young Boys, Celtic, Crvena zvezda / Bodo/Glimt.

ČETVRTA JAKOSNA SKUPINASlovan / Midtjylland, Monaco, Sparta, Aston Villa, Bologna, Girona, Stuttgart, Sturm, Brest.

Prvo kolo Lige prvaka bit će odigrano između 17. i 19. rujna, dok će posljednje kolo biti na rasporedu 29. siječnja što znači da će Dinamo prvi put u povijesti prezimiti u ovom natjecanju. Nokaut faza počinje 11. veljače, a finale će se igrati 31. svibnja na Allianz Areni u Münchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazak u Ligu prvaka donio je Dinamu značajnu financijsku korist s početnim iznosom od 18,62 milijuna eura, dok će svaki osvojeni bod dodatno povećati zaradu za 700.000 eura. Konačan plasman u ligi također će biti financijski nagrađen, a iznosi će varirati ovisno o poziciji kluba na kraju grupne faze. Ukupni prihodi Dinama od sudjelovanja u Ligi prvaka mogli bi dosegnuti 35 milijuna eura, s mogućnošću dodatnih prihoda od prolaska u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo