DINAMO IZGUBIO, U ZAVRŠNICI NASTAO POTPUNI KAOS: / 'Modri' završili utakmicu s osam igrača na terenu, Bjelica dobio crveni i salve uvreda

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Usprkos ovom porazu Dinamo je ostao uvjerljivo vodeći na ljestvici s 53 boda

16.2.2020.
14:37
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 22. kola Prve HNL Osijek je kao domaćin svladao Dinamo sa 1-0 (0-0). Strijelac jedinog gola bio je Mirko Marić iz kaznenog udarca u 77. minuti. Kazneni udarac skrivio je stoper Dinama Dino Perić koji je neoprezno startao na Marića u svom kaznenom prostoru udarivši ga po petama.

Dinamo je u tim trenucima već bio s igračem manje jer je u 67. minuti isključen Dilaver koji je dobio dva žuta kartona. Zagrebački je sastav utakmicu okončao sa samo osam igrača na terenu jer je pred kraj dvoboja zbog ozljede s terena izašao Perić, a trener Bjelica je ranije iskoristio sve tri izmjene, dok je u posljednjoj minuti sudačke nadoknade zbog drugog žutog kartona isključen i Stojanović. Uz to isključen je i sam Nenad Bjelica zbog neprimjerenog ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

16.02.2020., Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 22. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Usprkos ovom porazu Dinamo je ostao uvjerljivo vodeći na ljestvici sa 53 boda, 12 više od drugog Hajduka, dok je Osijek stigao na treće mjesto sa 38 bodova, jednim više od četvrte Rijeke koja od 17.30 sati gostuje kod Gorice.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

22. kolo Prve HNL, Osijek, Gradski vrt, 15:00

Osijek - Dinamo 1:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSIJEK: Ivušić - Talys, Majstorović, Škorić, Silva - Žaper, Kleinheisler, Ndockyt - Mance, Marić, Grezda

DINAMO: Livaković - Dilaver, Perić, Theophile-Catherine - Stojanović, Moro, Ademi, Gojak, Kadzior - Oršić - Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' +5' - Kaos sada u završnici. Bjelica je dobio crveni karton zbog nesportskog ponašanja, a drugi žuti karton dobio je i Stojanović zbog taktičkog prekršaja kojim je spriječio kontru. Dinamo ima osam igrača na terenu. Navijači Osijeka baš ružno ružno vrijeđaju trenera Dinama.

90' +4' - Igor Silva žuti karton, poludio je na pomoćnog suca i svašta mu izgovorio, dobro da ga ovaj nije razumio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 2' - Igra se još pet minuta. Grezda dobio žuti karton, Marić izašao u sitnije ovacije.

89' - Da, da. Perića su iznjeli s travnjaka, Dinamo je s devetoricom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Perić je ostao ležati i držao se za koljeno, izgleda da neće moći nastaviti, a Bjelica je potrošio sve zamjene. Moguće da će igrati s dva igrača manje.

86' - Livaković sada spašva. Špoljarić, koji je maločas ušao, izbiva sam ispred vratara Dinama nakon jedne kontre, ali prvi golman Vatrenih brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Malo je vremena ostalo, Osijek se brani Dinamo steže obruć, ali nema pravih akcija.

81' - Ademi ide van, Kulenović ulazi. Osijek se povukao i pokušavat će vjerojatno iz kontre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - GOOOL! Mirko Marić je srušen u kaznenom prostoru Dinama, sudac je pokazao na bijelu točku i Marić je sam preuzeo odgovornost te je hladnokrvno zabio, on u jednu stranu Livaković u drugu.

73' - Kadzior izlazi, ulazi stoper Gvardiol, Ndockyt izlazi Pilj ulazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Dvadeset minuta do kraja, Osijek sada mora potegnuti, Dinamo je s igračem manje i vjerojatno se neće previše otvarati.

69' - Dilaver drugi žuti. Sasvim je nepotrebno u duelu na centru udario rukom u lice Gredzu. Sudac ga je poslao na hlađenje zasluženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

16.02.2020., Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 22. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Mirko Maric Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

65' - Hajrović je ušao, izašao je Oršić.

60' - Igra se vrlo grubo, sudac danas ne vadi zviždaljku iz usta. Marić je dobio žuti, a prije nekoliko minuta i Stojanović, obojica propuštaju sljedeće utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Kadzior je vjerojatno najbolji igrač u redovima Dinama danas. Sjajno je sada probio po desnoj strani i uputio oštar centaršut prema petercu koji nitko nije uspio realizirati.

51' - Grezda tuče pored desne vratnice, bilo je to blizu i Livaković se dobro ispružio, ali nije morao dirati loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 2' - Kraj poluvremena i za kraj je Ndockyt promašio sjajnu šansu. Škorić ga je progirao i ovaj je izbio pred Livakovića, ali je jedan na jedan šansa bila iz nešto nezgodnijeg kuta pa je lopta završila pored gola

45' - Dvije minute nadonkade. Dilaver je dobio žuti karton zbog povlačenja protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - Periiić... Uf... Kadzior je centrirao iz kornera i pogodio sjajno stopera Dinama, a ovaj je pod prečku pucao no Ivušić mu skida.

40' - Dinamo je bolji, ali kronično nedostaje kvalitete u završnici. Lopta se dobro iznese do posljednje trećine terena, a od tamo se jako teško pronalaze riješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Moro je sada opalio nakon jednog odbijanca negdje s ruba kaznenog prostora, ali daleko je to otišlo. Neki poluvolej...

35' - Dinamo iz kontre zamalo zabija. Kadzior je odično po zraku proigrao Ademija, a ovaj nije uspio zakačiti loptu, no zakačio je vratar Ivušića i sudario se s njim.

Image
Image

16.02.2020., Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 22. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

33' - Škorić je dosta žestoko startao na loptu i usput zakačio Petkovića u svom kaznenom prostoru, ali ništa nije sporno, start na loptu.

24'- Sudac Zebec prvo je dosudio penal za Dinamo nakon što je Ademi srušen negdje na rubu kaznenog prostora. Nije to bio tako strašan duel, ali kontakta je bilo, no izvan kaznenog prostora, tako kaže VAR. Žaper je nagrađen žutim kartonom zbog ovog starta, a Dinamo je zapucao slobodni udarac.

20' - Baš se nekako osjeti nedostatak Danija Olma, "modrima" nedostaje playmaker, odnosno, igrač koji će na protivničkoj polovici proigravati ili otvarati prostor...

17' - Sjajan pokušaj Mirka Marića iz slobodnog udarca. Osijek je dobio priliku negdje s 20-ak metara iskosa s desne strane i Marić je nakon dugog odmjeravanja uputio oštar udarac, ali Livaković mu je skinuo.

Image
Image

16.02.2020., Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 22. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Amer GOjak Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

10' - Gojak je imao dobru šansu, došao mu je solidan centaršut, ali nije ga realizirao. S druge strane Osijek je zaprijetio iz jedne kontre, ali su se spetljali i na koncu nisu uputili niti udarac.

8' - Dinamo polako preuzima inicijativu, ali za sada nema opasnijih akcija.

2' - Odmah prijeti Osijek. Ndockyt je centrirao u kazneni prostor Dinama, ali tamo nema nikoga tko će loptu pospremiti u mrežu. Agresivno je startao domaćin. Kohorta je pošteno izviždala i izvrijeđala trenera Dinama, Nenada Bjelicu.

1' - Počela je utakmica...


14:20 - Nenad Bjelica poslat će na teren ekipu u formaciji 3-5-2, a za sraz s Osijekom odabrao je najjači mogući sastav, onaj s kojim je nastupao u Ligi prvaka. S druge strane Osijek u svojoj momčadi ima Mirka Marića, prvog strijelca lige i kod kuće nisu izgubili 19 utakmica za redom.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo