Slavlje nakon trijumfa / Dinamo ide prema europskom proljeću: 'Čvrsto smo na zemlji i tako će ostati do kraja'

Trener ne dopušta euforiju, ali igrači su svjesni da je povijesno euro proljeće tako blizu

5.10.2018.
19:16
VOYO logo

Feštalo se u Bruxellesu nakon utakmice, ali ne previše. Hrvatski prvak je nakon Fenerbahčea srušio i slavni Anderlecht. Dinamo je lider skupine Europske lige i s maksimalnih šest bodova sada čeka dvije utakmice protiv slovačkog prvaka Spartaka iz Trnave. Nakon dugih 48 godina u Zagrebu se nazire euro proljeće.

"Imali smo malo slobodno, ali ne previše. Popili smo, svatko je mogao popiti jednu-dvije pive i spavanje", rekao je bek Dinama Petar Stojanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopustio je i inače strogi Bjelica svojim igračima malo predaha, jer u Europu se ušlo sa stilom. Stigla je i druga pobjeda, pao je Anderlecht 2:0, golove su zabijali Hajrović i Gojak.

"Mogli smo i s većom gol razlikom pobijedit, ali mi smo zadovoljni s 2:0. Igrali smo kod njih u gostima, nismo im dali da se razigraju, da nam stvore bilo kakvu priliku", rekao je Amer Gojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakva se prilika tek sada otvorila Dinamu. Prvi su na ljestvici, jedini s maksimalnih šest bodova, ispred Spartaka i Fenerbahčea. Za tri tjedna igraju u Slovačkoj kod Spartaka iz Trnave, utakmica je to koja će ih približiti snu - prezimljavanju u Europi. Nešto što Dinamu nije uspjelo predugih 48 godina.

"Mi ne pričamo o tome, mi pričamo o Rudešu sada, a onda ćemo pričati o Spartaku i tako dalje, i tako dalje. Mi smo čvrsto na zemlji na nogama i tako će ostati do kraja", rekao je trener Nenad Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener ne dopušta euforiju, ali igrači su svjesni da je povijesno euro proljeće tako blizu.

Toliko je talentiranih igrača i generacija prošlo kroz Maksimir u posljednjih 48 godina i niti jedna nije uspjela proći euro skupinu. Ovo je jedan novi, moderni Dinamo bez velikih zvijezda. Predvođeni Nenadom Bjelicom, na najboljem su putu da uđu u povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo