DINAMO BI OVIH DANA MOGAO OSTATI BEZ POLA MOMČADI: / Sprema li se Modrima katastrofa kolosalnih razmjera?

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Mnogo će toga u ovom nadolazećem razdoblju ovisiti o Zoranu Mamiću koji će vagati treba li igrača prodati ili ne

29.8.2019.
9:44
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

U području Maksimirske 128, kao da se osjeti neko vrlo neugodno zatišje pred buru. Sve je naizgled idealno. Modri su izborili Ligu prvaka, u blagajnu se ove sezone slilo 25 milijuna eura, a može i još mnogo više, trener Nenad Bjelica nastavio je raditi vrhunski posao s ekipom, u prvenstvu sve ide kao podmazano, svi su zdravi, ozljeda nema, a što je najvažnije, nitko od ključnih igrača nije napustio svlačionicu. Za sada.

Naglašavamo kako je prijelazni rok još uvijek aktivan, a ovih ćemo dana ući u onu najizazovniju zonu za klubove poput Dinama, takozvani "panic buy" period kada klubovi s jakom platežnom moći, a koji se nisu uspjeli osnažiti u dosadašnjem razdoblju transfer-roka, kreću u nasilno dovođenje generalno mladih zvijezda i igrača u formi. Dinamo pliva u takvima. Livaković, Perić, Moro, Gojak, Ademi, Oršić, Petković i, dakako, Dani Olmo. Svi su oni potencijalne mete stranih klubova i nije isključeno da će neki od njih i napustiti Maksimir u sljedećih nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DINAMOVO TAJNO ORUŽJE ZA LIGU PRVAKA: /

'Modri' imaju jednu značajnu prednost zbog koje bi mogli padati i europski velikani

Image
DINAMOVO TAJNO ORUŽJE ZA LIGU PRVAKA: /

'Modri' imaju jednu značajnu prednost zbog koje bi mogli padati i europski velikani

Image
Image

30.07.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratni susret 2. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Saburtalo. Bruno Petkovic, Dani Olmo Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Olmo najbliže odlasku

Iako se nitko od igrača nije izjasnio da želi otići niti je zatražio upis na transfer-listu, ovoga se ljeta dosta spekuliralo oko odlazaka nekih igrača koje smo spomenuli, posebice Livakovića, Petkovića, Ademija, Mora i Olma. Olmo je navodno imao ponude u visini od 25 do 30 milijuna eura, ali Dinamo čeka onu od 40 milijuna eura, što je moguće baš u razdoblju panične kupnje koje slijedi.

Olma su tražili Milan, Bayern, Leverkusen, Dortmund, ranije i Tottenham, ali od toga neće biti ništa, i još mnogi drugi klubovi. Livakovića je tražio Porto, Marseille, ali nudili su samo 6,5 milijuna eura, dok je Dinamo navodno tražio oko 10 milijuna eura. Ponavljamo, ulazimo u zonu kada klubovi više ne pitaju za cijenu i kupuju kako bi pokrpali rupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

21.08.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica doigravanja UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Rosenborg BK. Bruno Petkovic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Moro, Gojak i Petković

Bilo je ponuda i za Nikolu Moru, i to iz SAD-a, a cifra je bila impresivna - čak 15 milijuna eura. No mladi Hrvat nije htio igrati u MLS-u. Moro je u formi, mlad je i potencijalni reprezentativac. Prije ga je tražio Milan, ali dogovora nije bilo. Imao je ponešto ponuda i Bruno Petković, navodno ga je tražio Bordeaux i nudio 10 milijuna eura, ali ta je ponuda odbijena. Međutim, Petković, koji je ujedno i Vatreni, navodno ima još ponuda i to s mnogo boljih.

Spomenimo kako je i Gojaku porasla cijena, a cijela je Europa mogla vidjeti kako je riješio utakmicu s Rosenborgom sam samcat, i to nekoliko minuta nakon što je ušao u igru u drugom poluvremenu uzvratnog susreta doigravanja Lige prvaka. Gojaka su dosad tražili Werder i Schalke, kao i francuski Lille, a sve su opcije i dalje otvorene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Zoran Mamić

Teški dani

Uglavnom, mnogo će toga u ovom nadolazećem razdoblju ovisiti o Zoranu Mamiću koji će vagati treba li igrača prodati ili ne, ali će jednako tako ovisiti i o igračima jer ne pita se samo klub u ovom slučaju. Morat će odvagati ponajviše zbog toga što im se može dogoditi da igrač bude nezadovoljan stopiranjem transfera, a pogubno je za momčad u redovima imati nezadovoljnog igrača koji ruši moral ili, još gore, više takvih igrača. Teški su dani pred vodstvom Dinama, mora se priznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo