NULA NA MAKSIMIRU / Dinamovci ispali iz Europe: Modri nisu uspjeli ponoviti povijesni uspjeh Hajduka

Image
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

29.11.2023.
11:16
Luka stanzl/PIXSELL
VOYO logo

UEFA Liga prvaka mladih

Dinamo-Basel 0:0

Juniori Dinama remijem 0-0 protiv Basela na Maksimiru u 2. kolu oprostili su se od Lige prvaka, jer tako nisu uspjeli nadoknaditi 0-2 iz prve utakmice

Plavi su u trećoj minuti zaprijetili golu Basela, kako bi što prije zabili rani pogodak da preokrenu dvomeč u svoju korist. Golman švicarskog prvaka je lako ukrotio pokušaj. Nakon udarca iz kuta u devetoj minuti, lopta se odbila do Vilima Geca, koji puca iznad gola. Par minuta kasnije je i Baković zaprijetio iz daljine, ni on nije stvorio veliku opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROMIJENJENA ULOGA /

Što radi sudac kojeg hajdukovci ne mogu vidjeti nacrtanog samo tri dana nakon što je masakrirao utakmicu Bijelih?

Image
PROMIJENJENA ULOGA /

Što radi sudac kojeg hajdukovci ne mogu vidjeti nacrtanog samo tri dana nakon što je masakrirao utakmicu Bijelih?

Pobjeglo je brzonogo krilo švicarskog prvaka obrani mladih dinamovaca, nakon čega ga je Ivan Cvetko srušio i dobio prvu javnu opomenu na susretu. Teško Dinamo probija dvostruki blok Basela koji sjajno brani dva gola razlike iz prvog susreta.

Opasno je zaprijetio Ritter u 36. minuti nakon kontranapada Basela, prohujalo je uz lijevu stativu Klarinovog gola. Ritter je samo nekoliko minuta kasnije imao sa sedam metara najbolju priliku Basela u prvom dijelu, ni taj udarac nije pronašao okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Negodovanje gledatelja

Negodovanje oko 500 gledatelja na glavnom terenu Maksimira moglo se čuti nakon što je Zlatan Koščević završio u bilježnici glavnog suca zbog neopreznog skoka prema vrataru gostiju.

Dinamo je u odnosu na prvo poluvrijeme još bolje otvorio nastavak susreta, a Koščević je nakon odbijene lopte poslije udarca iz kuta pucao u blok sa pet metara. Nakon toga su Modri dva puta iz solidnih situacija gađali točno u vratara gostiju Fajfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koščević je napravio drugi prekršaj na vrataru gostiju i zaradio svoj drugi i isključujući žuti karton. Zlatan je jedan od najboljih strijelaca u povijesti dinamove škole nogometa, u kojoj su igrali brojni talenti.

Kayombo je po tko zna koji put pretrčao dinamove braniče, a iz velike prilike pucao je točno u Klarina. Ubrzo je u 84. minuti Klarin sjajno reagirao na novi pokušaj Kayomba, koji brzim nogama koristi prostor što mu se otvara iza leđa obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednostavno lopta nije htjela u gol na ovom susretu, Vrbančić je ubacio za Miljaka, koji glavom puca pored lijeve stative. U sudačkoj nadoknadi je i drugi put glavom pored gola pucao Miljak, što je bila posljednja prilika na utakmici.

Sastav juniora Dinama za dvoboj s vršnjacima iz Basela: Klarin; Pavlek, Ruškovački, Cvetko, Graonić; Kujundžić, Baković; Gec, Vrbančić, Majić; Koščević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-------------------------------------------------------------------------------------------

NAJAVA

Dinamovi juniori u srijedu 29. studenoga igraju na stadionu Maksimir uzvratni susret drugog kola UEFA Youth League protiv Basela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog dvoboja, Švicarci u Zagreb dolaze s prednošću od dva gola razlike nakon što su pobijedili u prvom susretu s 2:0.

Uoči ključne utakmice u Europi trener Ivica Banović rekao je: "Basel ovdje dolazi s prednošću od 2:0, dakle mi moramo pobijediti 3:0 ili u bilo kojem obliku s tri pogotka razlike. Nimalo jednostavan zadatak, ali imamo pred sobom 90 minuta, sve je još uvijek otvoreno iako su nam šanse manje nego prije prve utakmice, ali mi ćemo dati sve od sebe da prođemo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamu prijeti ispadanje iz Lige prvaka mladih u ranoj fazi, dok je Hajduk prije samo pola godine igrao finale istog natjecanja. Ukoliko Modri ispadnu, trener prve momčadi Sergej Jakirović moći će koristiti više juniora u sastavu ako za to bude potrebe...

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte na Voyo i RTL Kockici. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počinje 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo