DIEGO SIMEONE PORUČIO: / Igrat ću sa svih 11 u Realovoj polovici igrališta

Image
Foto: AFP, CHRISTOF STACHE

Madridski rivali Real i Atletico odigrat će u subotu s početkom u 20:45 sati na milanskom San Siru utakmicu za naslov najbolje momčadi nogometne Lige prvaka.

27.5.2016.
18:33
AFP, CHRISTOF STACHE
VOYO logo

Pred Atleticom, koji je na putu do finala natjecanja eliminirao favorizirane sastave Barcelone i minhenskog Bayerna, drugi je ogled za naslov u posljednje tri godine. Godine 2014. finale su igrala ista dva kluba koja će i u ovoj sezoni odlučiti o pobjedniku prestižnog europskog klupskog natjecanja. Tada je bilo 4-1 za Real koji je u 93. minuti preko Ramosa anulirao vodstvo Atletica, a potom u produžetku utakmice preko Balea, Marcela i Ronalda stigao do Decime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pristup igri neće se mijenjati

Utakmicu je ispred Atletica najavio trener momčadi Diego Simeone, taktičar kojeg se često optužuje za previše razmišljanja o obrambenim zadaćama ili kako bi to rekao Bayernov Arturo Vidal za 'ružan' nogomet. Argentinskog stručnjaka to ne pogađa pa cinično poručuje:

"Igrat ću sa svih 11 u Realovoj polovici igrališta. Mene takva razmišljanja nasmijavaju. Mislim da ne treba očekivati bitnije promjene niti u jednoj momčadi, definitivno ne u pristupu igri."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednako kao što ga ne pogađaju razmišljanja onih koji ga kritiziraju, Simeonea ne čudi niti klupski uspjeh.

Od Atletica nema puno boljih

"Naš se rad često podcjenjuje, mi smo oni koji uvijek gledaju prema naprijed i traže najbolja moguće rješenja. Kontinuitet Atleticovih sportskih uspjeha smješta ovaj klub među najbolje europske. Rekao bih da ima nekoliko boljih, to su, možda, Bayern, Barcelona i Real Madrid, ali to bi i otprilike bilo to. Imamo stabilnost, suparništvo u i izvan sastava, a jedini mogući način da se takvo što i očuva jest nastaviti nizati pobjede", siguran je Argentinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svoje dvije jedine utakmice za naslov najbolje europske klupske momčadi Atletico je u oba navrata ostao 'kratak'. Bolji je 1974. bio Bayern, prije dvije godine Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volim imati 113 godina povijesti na svojim leđima", zaključio je Simeone na upit o pritisku pred subotnji ogled.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo