DETALJ KOJI OTKRIVA KOLIKO JE DINAMO MOĆAN: / Jeste li vidjeli što su Bjeličini vojnici radili tijekom reprezentacijske stanke?

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Čak je devet Bjeličinih igrača iz udarne postave igralo u nacionalnim vrstama.

11.9.2019.
10:30
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Aktualni prvak Hrvatske i od nova sudionik Lige prvaka, zagrebački Dinamo, pravi je rasadnik vrhunskih igrača i to ne samo na klupskoj razini već i onoj reprezentacijskoj. Naime, u još aktualnoj reprezentacijskoj stanci brojni su dinamovci otišli pomoći svojim nacionalnim vrstama u kvalifikacijama za Euro 2020., a zanimljivo je reći kako su gotovo svi odigrali fantastično.

Čak je devet Bjeličinih vojnika iz udarne postave igralo u nacionalnim vrstama tijekom ove reprezentacijske stanke. Valja svakako izdvojiti izvrsne partije Dominika Livakovića i Brune Petkovića. Vratar Dinama dokazao je izvrsnim obranama protiv Slovačke i Azerbajdžana da je trenutno najbolja "jedinica", a nažalost kod gola Azerbajdžana nije mogao napraviti previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

09.09.2019., stadion Backell Arena, Baku, Azerbajdzan- Kvalifikacijske za Europsko prvesntvo, skupina E, 5. kolo, Azerbajdzan - Hrvatska. Bruno Petkovic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Petković je hit

Bruno Petković je bio uz Nikolu Vlašića, ključni igrač u obje utakmice Vatrenih. Bio je najraspoloženiji igrač protiv Slovačke, driblao je, proigravao, razbijao u duelima dobio ih je čak 16 od 18, navlačio obranu, otvarao prostor, tražio i dijelio lopte, tip je bio gotovo centarfor-playmaker, a još je k tome zabio prekrasan pogodak. Šteta je samo što Mislav Oršić nije više igrao, ali tu je, u reprezentaciji je i na njega se navodno računa.

No, nije trojac iz Hrvatske jedini koji je napravio nešto. Fantastičan je bio i kapetan Arijan Ademi koji je bio strijelac za Sjevernu Makedoniju u susretu protiv Izraela (1:1), a odigrao je i svih 90. minuta protiv Latvije i bio standardno dobar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

27.08.2019., stadion Lerkendal, Trondheim, Norveska - Uzvratna utakmica doigravanja UEFA Lige prvaka, Rosenborg BK - GNK Dinamo. Amer Gojak, Arijan Ademi. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Olmo i dalje ubija

Dani Olmo je odigrao simultanku protiv Kazahstana i Crne Gore. Zabio je jedini gol prvima i oba gola drugima. Nema se što tu puno pričati osim da je Olmo trenutno jedan od najboljih mladih igrača na svijetu i da mu forma iz utakmice u utakmicu raste.

Nadalje, Amer Gojak je za BiH protiv Lihtenštajna zabio sva gola u 5:0 pobjedu, a protv Armenije je sudjelovao kod oba pogotka svje momčadi, dao je Edinu Džeki loptu za 1:1, a drugi je gol postigao baš on. Na kraju je BiH izgubila 4:2, ali Gojak je bio ponajbolji igrač na svoje ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i pogodak Marija Gavranovića za remi Švicarske protiv Irske i pogodak u pobjedi protiv Gibraltara (4:0). A poziv u Švicarsku zaradio je i Moubandje, ali nije igrao.

Istaknuti još treba i kako je desni bek Petar Stojanović odigrao obje utakmice za Sloveniju, koja je pak slavila s 2:0 protiv Poljske i 3:2 protiv Izraela. U prvoj je igrao sjajno, u drugoj malo manje, ali nije bio loš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo