DESET NAJBOLJIH IGRAČA PREMIER LIGE: / Liverpoolov stup obrane, engleska vratarska nada i nedodirljivi Belgijanac

Image
Foto: AFP

Najbolji igrači protekle godine u engleskoj Premier ligi

19.12.2018.
17:27
AFP
VOYO logo

Približava nam se kraj 2018., a engleska Premier liga i dalje korača punom parom. Liverpool i Manchester City dominantni su na vrhu tablice, a djeluje da ćemo prvi puta imati i pravu pravcatu borbu za titulu do samog kraja prvenstva.

Uoči kraja godine, donosimo vam 10 najboljih igrača Premier lige u 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1) Eden Hazard (Chelsea)

Hazard je u 2018 stvorio nevjerojatnih 84 izglednih šansi iz igre, što je 31 više od bilo kojeg drugog igrača u Premier ligi. U Chelseaju, Belgijanac nema premca – postigao je duplo više pogodaka od bilo kojeg suigrača, a ujedno je i najbolji kreator. Nedostajat će i Chelseaju i Premier ligi kada, neminovno, preseli u Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

2) Virgil van Dijk (Liverpool)

Njegova prva godina u Liverpoolu nije mogla proći bolje. Nakon što je sa Lovrenom oformio sjajan stoperski duo, Nizozemac je došao do finala Lige prvaka, a dogodine će sa reprezentacijom igrati i na završnom turniru Lige nacija. Riješenje za Liverpoolove obrambene probleme, što se i vidi iz pozicije Redsa na tablici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3) Mohamed Salah (Liverpool)

Finalist Lige prvaka sa Liverpoolom, iza Salaha je godina koja ga je lansirala u elitu europskih napadača. Najbolji strijelac prošlogodišnje sezone u Premier ligi i ove je sezone nastavio tamo gdje je stao lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4) Raheem Sterling (Manchester City)

Sterling je u 2018 bio ključan igrač za Englesku i Manchester City. Reprezentativac je pod Guardiolom postao kompletan napadač – sposoban igrati na svim pozicijama u prednjoj trojci. Tijekom godine je upisao više asistencija od svih igrača u Premier ligi, a već sada u novoj sezoni ima devet pogodaka, nakon 23 prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Manchester City's English midfielder Raheem Sterling celebrates scoring his team's third goal during the English Premier League football match between Manchester City and Everton at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on December 15, 2018. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

5) David Silva (Manchester City)

Cityjev čarobnjak proživio je traumatične blagdane lani, budući da mu se sin Mateo rodio prerano te su se lječnici borili za njegov život. Međutim, unatoč tome što jedno vrijeme nije jeo, spavao niti trenirao kako spada, Silva je na terenu i dalje bio fenomenalan. Najbolje tome svjedoči činjenica da je tijekom godine stvorio najviše šansi od svih svojih suigrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Manchester City's Spanish midfielder David Silva runs with the ball during the English Premier League football match between Manchester City and Bournemouth at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on December 1, 2018. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

6) Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal)

Gabonski napadač je diskreditirao maksimu o tome da svi novi igrači trebaju vremena da se aklimatiziraju na novu ligu. Postigao je 20 pogodaka u 2018., samo jedan manje od Harryja Kanea, a odigrao je čak 503 minute manje od Engleza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, Adrian DENNIS

Pierre-Emerick Aubameyang

7) Harry Kane (Arsenal)

Harry Kane je 2017. bio najbolji strijelac Europe, ispred Messija i Ronalda, a u prvenstvu je zabio 30, samo dva manje od najboljeg strijelca Salaha. Nakon toga je u Rusiji osvojio Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva i Englesku predovodio do polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8) N'golo Kante (Chelsea)

Iza Kantea je strašna godina. Osvojio je FA Kup s Chelseajem, Svjetsko prvenstvo u Rusiji s Francuskom, a proglašen je i najboljim igračem kluba sa Stamford Bridgea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9) Jordan Pickford (Everton)

Pickford je u svojoj prvoj sezoni na Goodisonu osvojio nagradu najboljeg igrača Evertona, a bio je u sjajnoj formi i za Englesku, gdje se profilirao kao prvi vratar iako je debi za nacionalnu vrstu imao tek prije nešto više od godine dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Everton's English goalkeeper Jordan Pickford reacts during the English Premier League football match between Everton and Newcastle United at Goodison Park in Liverpool, north west England on December 5, 2018. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

10) Harry Maguire (Leicester City)

Još jedan engleski reprezentativac koji je oduševio igrama na Svjetskom prvenstvu. Maguire je kombinacija modernog i klasičnog stopera – jak u duelu i igri glavom, ali i dobar u igri s loptom u nogama. Mourinho ga je htio dovesti u United, ali Leicester nije popustio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo