Samo kod nas: Tužan podatak s povijesnog hrvatskog derbija

5.12.2013.
9:37
VOYO logo

Podsjetimo, Dinamo je u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa pobijedio Hajduk s 5:0 te tako stigao do najveće pobjede protiv ljutog rivala od samostalnosti Hrvatske, dok su Bili upisali najteži poraz računajući sve klubove te uključujući i prvenstvene utakmice.

Službeni podaci govore da je na maksimirskim tribinama najveću utakmicu hrvatskog nogometa gledalo tek 5540 navijača, što je podatak koji bi trebao zabrinuti vodeće ljude hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/bZ18DE1chbA

Ova utakmica je bila lišena klasičnog navijačkog folklora na koji smo (uglavnom) navikli u okršajima ovih klubova. Bad Blue Boysi su bojkotirali susret zbog policijske represije, a Torcida je na istočnoj tribini bila tek 15-ak minuta te se nakon verbalnog 'rafala' prema Mamiću, Šukeru i HNS-u iz solidarnosti povukla. Sve da najveće hrvatske navijačke skupine i nisu bojkotirale utakmicu, na tribinama bi se skupila tek koja tisuća više, što je još uvijek nedostojno ovakvog nogometnog 'spektakla'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Bile jako tužnu večer u Maksimiru prokomentirao je i predsjednik splitskog kluba Marin Brbić.

"Gotovo je, nemamo šansi za prolaz. Igrali su dečki cijeli mjesec dobro, ovo je bila loša večer. Ostaje nam držati tenziju u prvenstvu", rekao je Brbić za Večernji list te dodao da neće biti kazne za igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu to nikako učiniti, jer zbog loše financijske situacije u klubu dečki ne primaju premije, pa neće biti ni kazni. Podržao sam ih nakon utakmice."

Cijeli članak možete pročitati http://www.vecernji.hr/nogomet/brbic-kako-bih-ih-sad-kaznio-kad-ne-primaju-premije-906890.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo