UTAKMICA VISOKOG RIZIKA / MUP izdao naputke za derbi Osijeka i Hajduka: Provjerite što je sve zabranjeno i kome će se neće dopustiti ulazak

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

MUP je u skladu s praksom koju je pokrenuo krajem prošle sezone vrlo aktivan na Twitteru kada su u pitanju derbiji te je tako bilo i u ovom slučaju

28.8.2022.
13:54
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Osijek i Hajduk u nedjelju u 21 sat na Gradskom vrtu igraju derbi 7. kola SuperSport HNL-a. Dvoboj je to kojeg će pohoditi veliki broj gostujućih navijača kao što je to već uobičajeno kada Hajduk igra u drugim gradovima te je ova utakmica proglašena visokorizičnom.

MUP je u skladu s praksom koju je pokrenuo krajem prošle sezone vrlo aktivan na Twitteru kada su u pitanju derbiji te je tako bilo i u ovom slučaju. Objavili su poziv posjetiteljima da se upoznaju s uputama i preporukama koje možete pročitati ispod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute i preporuke

Obavijest za gledatelje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazi u stadion Gradski vrt bit će otvoreni od 19 sati.

Pozivaju se gledatelji da do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna regulacija prometa

Kako bi svi posjetitelji mogli pješice sigurno i na vrijeme doći do stadiona i nakon utakmice se sigurno vratiti kućama, napominjemo da će od 16 do 24 sata za promet vozila biti zatvorena ulica Woodrowa Wilsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivamo sve posjetitelje da ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama kako ne bi dolazilo do zastoja prometa. Ujedno upozoravamo da će vozači nepropisno parkiranih vozila biti sankcionirani.

Image
OD GRADA DO GRADA /

Galerija s hrvatskih stadiona: Maksimirska poruka Oršiću, 20 tisuća hajdukovaca 'zapalilo' Poljud

Image
OD GRADA DO GRADA /

Galerija s hrvatskih stadiona: Maksimirska poruka Oršiću, 20 tisuća hajdukovaca 'zapalilo' Poljud

Obavijest za gostujuće navijače

Gostujućim navijačima za dolazak na ulaz na sjevernu tribinu stadiona Gradski vrt preporučuju se slijedeće trase:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolasci iz smjera Zagreba i graničnih prijelaza s BIH-Šamac i Svilaj - silaz s autoceste A5 na izlazu Osijek.
Dolasci iz smjera Vukovara - uključenje s Trpinjske ceste na Južnu osječku obilaznicu na spojnici navedenih cesta.

Prihvat

Gostujuće navijače prihvatit će policijski službenici na izlazima s autoceste A5 u Osijeku, zbog čega bi bilo poželjno da do izlaza dođu najkasnije do 17,30 sati kako bi bili na vrijeme dopraćeni u organiziranoj koloni do parkirališnog prostora u blizini sjeverne tribine stadiona Gradski vrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostujućim navijačima se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punkta predviđenog za prihvat navijača, s obzirom na to da će policijski službenici osiguravati preprate gostujućih navijača od izlaza s autoceste do stadiona ili od spojnice ceste s Južnom osječkom obilaznicom.

Na stadionu

Organizatori utakmice će ispod tribine „sjever“ postaviti štandove za prodaju bezalkoholnih pića i hrane pa gledatelje podsjećamo da im, ukoliko namjeravaju izaći izvan prostora stadiona tijekom utakmice, neće biti omogućen povratak na tribinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštivanje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Na ulazima u stadion zaštitarska služba provodit će sigurnosne provjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno je:

unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,

unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,

maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,

bacanje predmeta u natjecateljski prostor te boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva uočena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugim zakonskim i podzakonskim aktima.

Ulazak u stadion odbit će se:

posjetiteljima pod utjecajem alkohola,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

osobama koje ne posjeduju personaliziranu ulaznicu,

posjetitelju za kojeg se utvrdi da posjeduje zabranjene predmete i osobama za koje postoji vjerojatnost da će ugroziti sigurnost drugih na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto i video snimanje javnog okupljanja

Policija će na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

Pozivamo posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo