Sramotna najava: Modrić i društvo od sada samo u Zagrebu!

'U minusu smo u Splitu, ne postoje sigurnosni uvjeti i još trpimo uvrede. Dok je tako, igrat ćemo stalno u Zagrebu. Ja se to ne bojim kazati.

16.4.2013.
9:12
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker se na posljednjem druženju s novinarima dotaknuo brojnih tema, između ostalog i posljednje kvalifikacijske utakmice za SP protiv Srbije.

"Delegat je zapisao tri-četiri neprimjerena skandiranja, zapaljeno je nekoliko baklji, kaznu tek očekujemo, ali bit će vjerojatno 20 do 30 tisuća eura. Iako o tome mnogo više zna Zoran Cvrk. Uglavnom, mnogo je bolje prošlo nego 1999. godine", izjavio je Šuker za Sportske novosti, pa pogledao prema utakmicama koje nas čekaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na Škotskoj očekujem 20.000 gledatelja. Sad imamo imena svih koji su bili na Srbiji, tko neće na Škotsku pitanje je hoće li biti u prilici kupiti kartu za Belgiju. Za taj susret, kako god završilo sa Škotima, čak i da izgubimo, računamo da će ponovno biti golemo zanimanje. Belgija je finale kvalifikacija", smatra Šuker, koji tvrdi da će reprezentacija do daljnjega igrati u Zagrebu.

"Nama se financijski utakmice reprezentacije isplati organizirati jedino u Maksimiru. Ne znam kad ćemo ponovno u Split ili Osijek. Moji Osječani se ljute, a sve sam im dao. Doveo sam im dvoboj s Walesom, platio što je trebalo. To im je zasad to. Splitu sam dao proslavu 100. godišnjice, a oni su je bojkotirali. Zvala me nakon te Švicarske šefica računovodstva i rekla: 'Šefe, četiri-pet milijuna minusa...' Pa neka mi netko objasni zašto je organizacija toliko skuplja nego u Zagrebu? Zbog čega primjerice kola Hitne pomoći stoje triput više. Ljudi čim čuju 'HNS', misle 'oni su puni love pa mogu platiti'. Ali ja kao predsjednik ne smijem dopustiti da radim na štetu Saveza. Idem ovih dana u Split, vidjet ću postoji li tamo netko spreman investirati u opremanje stadiona, u čitače karata i videonadzor. Dakle, u minusu smo u Splitu, ne postoje sigurnosni uvjeti i još trpimo uvrede. Dok je tako, igrat ćemo stalno u Zagrebu. Ja se to ne bojim reći. Točno je da je HNS obećao pet utakmica na Poljudu, no nastavi li se ovako, to će biti u sljedećih 20 godina", izjavio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hajduka Marin Brbić je nakon Šukerovih poruka izjavio kako će Poljud do kraja srpnja dobiti elektronske brojače ulaznica i kamere za video nadzor.

"Bude li sve išlo prema planu za 3. pretkolo Europske lige imat ćemo instalirane brojače i kamere. Time bismo mogli konkurirati i za susret Hrvatske i Belgije", kazao je Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo