PROMETNO NA POLJUDU / David Čolina blizu prelaska u Bundesligu! Poznato i koliko bi Hajduk zaradio

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Hajduk je za lijepe novce u ove zime već prodao Stipu Biuka i Marina Ljubičića, a sada je na izlaznim vratima i 24-godišnji lijevi bek kojem ističe ugovor idućeg ljeta

10.1.2023.
22:49
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk je u ovom prijelaznom roku već prodao dva talentirana mlada igrača i utržio gotovo devet milijuna eura, a sada se nazire i treći izlazni transfer.

Prema pisanju u poljudske prilike dobro upućenog Dalmatinskog portala, 24-godišnji lijevi bek David Čolina je na izlaznim vratima. Navodno je blizu prelaska u bundesligaša Augsburg, a spominje se cifra od 750 tisuća eura uz moguće bonuse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZ ROPOTARNICE POVIJESTI /

Donosimo rijetke fotografije gradnje Poljuda: Iz blata je niknuo jedan od najljepših stadiona Europe

Image
IZ ROPOTARNICE POVIJESTI /

Donosimo rijetke fotografije gradnje Poljuda: Iz blata je niknuo jedan od najljepših stadiona Europe

Hajduk pokriva uloženo, Čolini novi izazov

Čolina je na Poljud stigao 2019. godine iz mlade momčadi Monaca nakon što su Bili prodali Domagoja Bradarića za 6.5 milijuna eura u Lille. Platili su ga Splićani tada 700 tisuća eura. Čolini na ljeto ističe ugovor, a izvjesno je da želi krenuti dalje i napraviti iskorak u karijeri te neće produžiti vjernost Hajduku.

S obzirom da za pola godine može otići besplatno ovim transferom bi bile zadovoljne obje strane. Hajduk bi pokrio ono što je za njega platio, a Čolina bi, pak, dobio priliku okušati se u najjačem rangu njemačkog nogometa. U bijelom dresu je odigrao 109 utakmica i zabio tri gola te upisao tri asistencije, ali je izgubio status standardnog prvotimca nakon dolaska Darija Melnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani pune kasu

Transfer još nije službeno gotov no izgledno je da će biti.

Podsjetimo, Hajduk nekoliko posljednjih prijelaznih rokova nije radio veće izlazne transfere, no ove zime je prodao Stipu Biuka u LAFC za 6.5 milijuna eura uz potencijalne bonuse koji mogu donijeti još 1.5 milijuna te 20 posto od budućeg transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LASK je također iskoristio opciju otkupa Marina Ljubičića, a prema Transfermarktu je Hajdukova kasa postala teža za 2.9 milijuna eura. Drugim riječima, ako Čolinin transfer bude realiziran na račun splitskog kluba u ovom prijelaznom roku će stići 10.15 milijuna eura uz još dosta potencijalne zarade u budućnosti.

Prijelazni rok u Hrvatskoj počinje 18.siječnja i traje do 25. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo