OGLASILI SE / Srpski mediji komentirali prodaju Biuka u LA: 'Hajduk konačno parira Dinamu'

Image
Foto: Omar Arnau/PIXSELL

Skuplji je bio jedino Nikola Vlašić, koji je Evertonu prodan za 10.8 milijuna eura. Također se radi i o drugoj najskupljoj kupovini u povijesti Los Angelesa, aktualnog prvaka MLS-a

31.12.2022.
13:36
Omar Arnau/PIXSELL
VOYO logo

Ekspresna prodaja Marina Ljubičića i Stipe Biuka, oba najvrjednija mlada igrača Hajduka, izazvala je pažnju srpskih medija. Telegraf pod naslovom "Hajduk krenuo Dinamovim putem: Splićani za tjedan dana prodali dva igrača, zaradit će 10 milijuna eura" piše:

"Stipe Biuk (20), talentirani napadač Hajduka, potpisao je ugovor s Los Angeles FC-om u jednom od najvećih transfera u povijesti splitskog kluba. Prema neslužbenim informacijama, vrijednost transfera je 6.5 milijuna eura, a s bonusima se može popeti i do osam milijuna, uz to da Hajduk ima i 20 posto od sljedećeg transfera. Ako se računaju spomenuti bonusi, ovo je druga najveća prodaja u povijesti Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je točno tjedan dana prije Biuka prodao još jednog talentiranog igrača. Marina Ljubičića (20), kojeg je otkupio austrijski LASK, gdje je trenutno na posudbi.Hajduk bi trebao dobiti između dva i pol i tri milijuna eura. Splićani bi tako na prodaji Biuka i Ljubičića mogli zaraditi i 10 milijuna eura kada se ukalkulira sav novac za ova dva igrača.

Blagajna Hajduka bit će solidno popunjena, ali ono što je jednako važno je činjenica da je klub s Poljuda uspio 'izbaciti' svoje nogometaše i dobro zaraditi na proizvodima vlastite škole, po čemu je u Hrvatskoj nedodirljiv Dinamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo