HRABAR POTEZ / Mogao bi nastati veliki kaos. Europska hit-reprezentacija nosit će posebne dresove na SP-u, a reakcije bi mogle biti burne

Image

Danska se uvjerljivo kvalificirala za nastup na Svjetskom prvenstvu, što će Savez iskoristiti kako bi jasno iskazao stavove

18.11.2021.
9:57
VOYO logo

Danska nogometna reprezentacija provest će niz mjera kako bi ukazala na kršenje ljudskih prvaka u Katru, državi u kojoj će za godinu dana biti održano Svjetsko prvenstvo, objavili su iz Danskog nogometnog saveza (DBU).

Jedna od predviđenih mjera uključuje isticanje poruka na dresovima za trening, u kojima će se kritizirati domaćin Svjetskog prvenstva zbog brojnih kršenja ljudskih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz DBU-a su poručili da će dva njihova pokrovitelja ustupiti svoje mjesto na dresu kako bi tamo stajale kritičke poruke.

Image
Image

Ukazuju na kršenje prava

"DBU je već dugo vrlo kritičan prema Svjetskom prvenstvu u Katru. Vrlo je snažan signal kad se naši partneri uključuju u borbu za bolje radne uvjete. Oni podupiru danski nogomet, nacionalnu mušku izabranu vrstu i sportsko sudjelovanje na europskim i svjetskim prvenstvima - a ne pojedine domaćine", izjavio je u priopćenju glavni operativac DBU-a Jakob Jensen te dodao da oni kao Savez već dugo ukazuju na izazove koji stoje pred FIFA-om i domaćinima, a da će to i dalje činiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska se uvjerljivo kvalificirala za nastup na Svjetskom prvenstvu, što će Savez iskoristiti kako bi jasno iskazao stavove po pitanju kršenja ljudskih prava koja se događaju u Katru, a na što je u svom izvješću od 48 stranica ukazao i Amnesty International. Između ostalog, u tom se izvješću navodi da su tisuće ekonomskih migranata zarobljeni i iskorištavani u ovoj bogatoj bliskoistočnoj državi te da su mnogi od njih suočeni s "krađom plaća".

Naravno, katarska Vlada odbacuje sve optužbe, ali je priznala da se na uspostavljanju sustava rada "još uvijek radi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo