ZAGREB 'GORI': / Dinamo i Boysi ponovno dižu grad na noge velikim spektaklom

Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl
5.9.2015.
8:30
PIXSELL, Luka Stanzl
VOYO logo

Već duže vremena na Maksimiru nema navijača, nema te navijačke atmosfere koja je krasila utakmice Dinama. "Navijački vjetrovi" zapuhali su na nekim drugim lokacijama, mjestima gdje igra Futsal Dinamo, gdje stanuje demokratsko načelo jedan član, jedan glas, gdje postoji ta simbioza navijača i igrača i gdje se živi za svoj klub. Sve ono što više nije slučaj na Maksimiru.

Image
ZDRAVKO, VIDIŠ LI OVO? /

Zagreb već dugo ovako nije disao za svoj Dinamo

Image
ZDRAVKO, VIDIŠ LI OVO? /

Zagreb već dugo ovako nije disao za svoj Dinamo

Nakon godinu dana i spektakla na Šalati na kojoj je predstavljen klub, Futsal Dinamo i Bad Blue Boysi ponovno dižu Zagreb na noge. Danas će Šalata ponovno gorjeti, na fešti koju će uveličati legendarni dinamovci i ekipa iz engleskog Nottinghama. Tim povodom, Sportski.net ugostio je predsjednika MNK Futsal Dinamo Matiju Đulvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak, možete li našim čitateljima približiti današnji spektakl na Šalati koji će ponovno biti za pamćenje.

"Na Šalati će biti predstavljanje MNK Futsal Dinama navijačima. U sklopu programa igrat će se utakmica između polaznika škole Futsal Dinama, legendi malog i velikog nogometa i na kraju Futsal Dinama i engleskog Nottinghama. Spektakl na Šalati je ekstaza i pozitivna energija koju se mora osjetiti i svi koji su bili prošle godine znaju kakav je to osjećaj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatna simbioza igrača i navijača

Kao što smo već istaknuli, simbioza navijača i igrača je nešto nevjerojatno u ovoj čitavoj priči oko Futsal Dinama. Prošle godine ste bili uz igrače na terenu i osjetili ste tu atmosferu. Kako to komentirate i kako bi našim čitateljima koji nikada nisu bili na Futsal Dinamu opisali tu povezanost igrača i Bad Blue Boysa.

"Šesti igrač je zaista naš najvažniji igrač u ekipi. Dok nisam osjetio Šalatu i utakmice u Domu sportova, Ciboni, Sutinskim vrelima nisam ni bio svjestan koliko je velika prednost imati takav vjetar u leđa, U futsalu se to rijetko može doživjeti u tolikoj mjeri, a nama se dešava svaki vikend. Utakmice poput Potpićana u gostima, Alumnus u Ciboni su primjer kada jedna momčad ide preko svojih limita i kada crpi energiju, ada nije ni svjesna da ta energija postoji. Navijači su naš motor, naša najveća snaga ijedina prava zvijezda momčadi i toga su svjesni svi u svlačionici i spremni su se podrediti ekipi baš zbog toga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Goran Jakus

Ova priča oko Futsal Dinama poprimila je velike razmjere u Zagrebu. Prošle sezone, Futsal Dinamo nerijetko je bio posjećeniji od svih sportskih kolektiva u gradu i u toj navijačkoj ekstazi Futsal Dinamo je marširao do naslova prvaka druge hrvatske malonogometne lige. U novoj sezoni klub se dosta pojačao. Možete li nam nešto kazati o pojačanjima?

"Trener Mićo Martić sigurno je naše najveće pojačanje. On je dokazani stručnjak kojije u svjetskim okvirima poznat kao jedan od najboljih trenera i osobno sam jako sretan zbog toga što je odlućio doći u Futsal Dinamo. Ciljano smo dovodili igrače u klub te smo napravili veliki posao sa svakim od njih jer su to sve karakterni dečki koji su se odmah uklopili u duh ove momčadi. Pojačali smo se na svim pozicijama. Kanjuh je zadnji igrač koji bi me mogao poslati u penziju, Toth je lijevak razornog udarca, a Horvat je igrač koji ima potencijal postati standardni reprezentativac. Ziberi je napadač koji je izuzetno brz i nepredvidljiv, naprijed je došao na mjesto pivota Penave koji je već bio dva puta najbolji stijelac 1.HMNL pa ga ne treba posebno predstavljati. Tu su i tri juniora koji su priključeni prvoj momčadi i mogli bi biti iznenađenje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova/stara funkcija u klubu

U ovu sezonu ulazite s nove/stare funkcije predsjednika kluba. Kakvu viziju imate u vođenju kluba, odnosno, što možemo u Futsal Dinamu očekivati u budućnosti?

"Funkcija nije bitna jer i dalje u Futsal Dinamu sve odlučujemo zajednički s našimčlanovima. U klubu imam sjajne suradnike koji sve svoje slobodno vrijeme posvećuju Futsal Dinamo (često i radno vrijeme), a rijetki to vide pa im i ovim putem zahvaljujem na svemu što rade za klub. Cilj je da Futsal Dinamo postane stabilan prvoligaš koji će imati najbolji omladinski pogon u kojem će raditi najbolji pedagozi i treneri i koji će se svake godine boriti za naslov prvaka. Naša dvorana za trening nam je neophodna dabi to ostvarili i zato smo u potrazi za potencijalnim partnerima koji bi nam pomogli u ostvarenju toga cilja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Pojačanja u budućnosti?

"Momčad je trenutno dovoljno kvalitetna da se može pohrvati sa svima u ligi pa ne razmišljamo o daljnjim pojačanjima. U omladinskom pogonu imamo par zanimljivih igrača koji su budućnost kluba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legende Dinama su uz Futsal Dinamo

Simbioza s Boysima je besprijekorna, hoćete li nas u budućnosti iznenaditi s još ponekim spektaklom?

"Odlično surađujemo i gotovo sve što zamislimo uspijemo kvalitetno odraditi. Puno toga smo napravili prošle godine jer je liga bila kraća pa je bilo više vremena za dodatne aktivnosti. Ove godine najveći spektakl će biti na prvenstvenim utakmicama što i je bit jednoga kluba i zato pozivam sve da nas prate na utakmicama. 1.HMNLsigurno je najneizvjesnija i najposjećenija liga u domaćim natjecanjima (da me krivone shvate pričam o domaćim prvenstvima), a ulaskom Dinama u najviši rang to će se sve podići na još jedan viši nivo. Mislim da će to brzo shvatiti i TV, novine,sponzori... jer jedina liga koja se prati od Slavonije preko Istre do Dubrovnika je 1.HMNL i bez obzira na to što je zastupljenost te lige minorna u novinama, ljudi sve znaju o futsal utakmicama i igračima što je jako čudno s obzirom na popraćenost iste".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Dinamova 'osovina' Šimić-Bišćan-Marić-Šokota stali su na stranu navijača i u borbi su za bolji Dinamo, za Dinamo s načelom 'jedan član, jedan glas'. No, u posljednje vrijeme ih baš i ne viđamo u medijima.

"Skoro svakodnevno smo bili u kontaktu prošle sezone (Šokota je i igrao za Futsal Dinamo) te mislim da se neće ništa promijeniti ni ove godine jer znam da nas prate ida su jako upućeni u sve što se događa oko kluba. Njihova podrška nam je jako bitna,a na Šalati je prilika da opet izađu pred navijače čiji su miljenici još iz igračkih dana."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

Tomo Šokota na Futsal Dinamu na Šalati, navija zajedno s BBB-ovcima.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo