DALIĆEVE SLATKE BRIGE: / Dvojica Vatrenih iza sebe imaju strašnu sezonu; 'Tko će igrati pored Modrića? Obojica. Vlašić ispada'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Plasman u osminu finala izborit će po dvije najbolje ekipe iz svake od šest skupina, te četiri najbolje trećeplasirane skupine

20.5.2021.
13:02
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije ZlatkoDalić objavio je u ponedjeljak popis kandidata za skorašnje Europsko prvenstvo koje će se od 11. lipnja do 11. srpnja održati u 11 gradova u 11 zemalja.

Image
ŠTO NE VALJA S DALIĆEVIM VATRENIMA I ZAŠTO SE TOLIKO MUČE? /

Izbornik konačno pustio 'svježu krv' među Vatrene, ali u startu postoji problem

Image
ŠTO NE VALJA S DALIĆEVIM VATRENIMA I ZAŠTO SE TOLIKO MUČE? /

Izbornik konačno pustio 'svježu krv' među Vatrene, ali u startu postoji problem

Dalić je pozvao 26 igrača, dok su osmorica dobila pretpoziv. Konačan rok za prijavu igrača je 1. lipnja, a dobra je vijest što je UEFA donijela odluku o povećanju broja igrača sa 23 na 26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Popis ne mora biti definitivan, ali ne mogu igrati svi. Da ja vama dam popis, napisali biste 98 posto istih imena kao i ja. Ovo je naše najbolje u ovom trenutku", kazao je Dalić i dodao: "Čeka nas težak posao nakon naporne sezone, ali kako je nama tako je i drugima. Stalno ponavljam da moramo biti momčad, sve raditi zajedno. Mi još uvijek nismo tim, nedostaje nam vremena. Imamo sjajnu atmosferu, imamo dobre odnose u reprezentaciji. Naši posljednji rezultati nisu bili najbolji, ali veliki sam optimist. Vjerujem igračima, a naš prvi cilj je proći skupini."

Svjetski doprvaci će na EP-u igrati u skupini D. U prvom susretu, 13. lipnja na Wembleyju će odmjeriti snage protiv Engleske, pet dana kasnije Hrvatsku u Glasgowu očekuje ogled protiv Češke, a nastup u skupini D "Vatreni" će zaključiti protiv Škotske, ponovo na stadionu Hampden Park 22. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U strašnoj formi

"Imat ćemo teške protivnike, ali vjerujem u nas. Kada je najteže mi smo pravi", istaknuo je Dalić.

Sasvim očekivano na popisu su se našli Marcelo Brozović i Mateo Kovačić. Prema onome što smo do sada gledali lako se može zaključiti da će Brozović na Euru zaigrati pored Modrića u veznom redu, dok će Kovačić čekati priliku s klupe. Međutim, neće biti lako izborniku ignorirati sjajnu formu zvijezde Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka Modrić je siguran u prvih 11, ali tko bi trebao igrati uz njega? Brozović ili Kovačić?", zapitali su se sa Sofa Scorea i objavili impresivne podatke dvojce veznjaka. Tko zna možda ih na koncu Dalić obojicu gurne u vatru, ali to bi vjerojatno značilo da Nikola Vlašić ispada iz kombinacija. Srećom, slatke su to brige u ovom trenutku za izbornika koji može biti sretan da u momčadi ima igrače koji igraju na najvišoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcije

A evo i kako su korisnici Instagrama reagirali na Sofinu dilemu.

"Svaki po poluvrijeme".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obojica. Vlašić ispada".

"Broz, naravno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako izbornik za ovu prigodu ne povuče neke radikalne poteze, za očekivati je da će Vatreni na Euru vjerojatno istrčati u klasičnoj 4-2-3-1 formaciji. Na vratima bi trebali vidjeti Livakovića, ispred njega Šimu Vrsaljka, Lovrena, Vidu i Barišića. Na centralnim veznim pozicijama Luku Modrića i Marcela Brozovića, kao isturenog veznog Nikolu Vlašića, a s lijeve strane trebao bi biti Ivan Perišić, dok će s desne onda vjerojatno Ante Rebić. Pozicija centarfora trebala bi biti rezervirana za Andreja Kramarića ili Brunu Petkovića.

Ali, tko zna, ako se Dalić odluči za Kovačića umjesto Vlašića, možda se posluži s receptom iz Rusije kada je Modrić igrao iza napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otkad gledam nogomet, vidim Luku ofenzivno i to je jedina uloga za njega, da bude što više oslobođen defanzivnih zadaća", govorio je Dalić prije gotovo četiri godine kada je preuzeo reprezentaciju.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo