'FALIO JE KOVA' /

Dalić van sebe: 'Ne mogu razumjeti! Nakon Albanije i Italije 'skuhali' smo si skoro i Škotsku'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

'Sretan sam zbog pobjede, ali ne i kako smo izgledali'

12.10.2024.
21:07
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Sretan sam zbog pobjede, ali ne i kako smo izgledali. istaknuo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon dramatične pobjede protiv Škotske (2-1) u susretu 3. kola Lige nacija.

Image
VAR IPAK DOBRA STVAR /

Drama na Maksimiru! Škoti izjednačili u zadnjim sekundama, VAR poništio gol i donio pobjedu Hrvatskoj

Image
VAR IPAK DOBRA STVAR /

Drama na Maksimiru! Škoti izjednačili u zadnjim sekundama, VAR poništio gol i donio pobjedu Hrvatskoj

Hrvatska je ovom pobjedom napravila važan korak prema osiguranju jedne od prve dvije pozicije koje vode u četvrtfinale Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škotska se još jednom pokazala iznimno neugodnim suparnikom. Povela je 1-0 u 33. minuti golom Ryana Christiea, ali je samo tri minute kasnije izjednačio Igor Matanović, da bi Andrej Kramarić u 70. minuti preokrenuo rezultat. Škoti su u petoj minuti nadoknade zabili za 2-2, ali je pogodak poništen nakon intervencije VAR-a.

Portugal i Hrvatska imaju po šest bodova, s tim da Portugalci imaju utakmicu manje. Poljska je na tri boda, uz susret manje, a Škotska je i dalje bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan sam zbog pobjede, ali ne i kako smo izgledali. Međutim, najvažnija su tri boda," kazao je Dalić zahvalivši se publici na podršci i igračima na pobjedi.

"Imali smo previše nepotrebnih grešaka, samo sebi smo ih 'skuhali'. Nismo bili konkretni, agresivni, djelovali smo ukočeno i opušteno. To nije bilo razigrana i kompaktna Hrvatska. Trkački smo bili dobri, ali u tehničkom smislu to nije bilo dobro," dodao je izbornik.

Dalić je istaknuo kako su "vatreni" imali problem ne samo u veznoj liniji. već u cijeloj momčadi.

"Nije bila problema samo vezna linija, nego cijela ekipa. Imali smo puno problema. Nismo išli u dubinu, nismo osvajali prostor, lopta je išla presporo. Ali najvažnije je da smo dobili utakmicu. Pobjeda je najvažnija, ali igra mora biti bolja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tri dana slijedi Poljska.

"Imamo dva dana do Poljske. U Varšavi ćemo morati biti bolji, moramo se vratiti na trag iz utakmice s Portugalom i Poljskom," poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon susreta protiv Albanije i Italije, kada smo ispuštali pobjede u sudačkoj nadoknadi, umalo se isti rasplet dogodio i protiv Škotske. No, ovoga puta nas je spasio VAR.

"Ponovo smo se zadnjih 10 minuta smo uvukli u naših 16 metara, ne mogu razumjeti, to je za analizu zašto to radimo. Albanija, Italija, skoro i Škotska."

U susretu protiv Škotske premijerni gol za "vatrene" zabio je mladi Matanović.

"Osvojili smo tri boda, Igor je dao prvi gol za Hrvatsku, nadam se da će tako i nastaviti dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je iznenadio suparnika postavivši Perišića na poziciju desnog "wing backa".

"Ivan je nekada igrao tu poziciju, nije to njegova prirodna pozicija, ali odigrao je. Sudjelovao je kod oba gola i to je pokazatelj da se u reprezentaciji igra što god treba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je večeras nedostajao Kovačić, ali i kako treba vremena da igračima "sjedne" formacija.

"Danas je nedostajao Mateo Kovačić koji je igrao odlično u toj formaciji. Malo mi je krivo, malo sam razočaran, bili smo lošiji nego što sam želio, ali ne smijem biti. Škotska je dobra reprezentacija, bila je čvrsta i kompaktna."

Hrvatska na pola puta u Ligi nacija ima šest bodova.

"Bilo bi idealno da smo uzeli i bod u Portugalu, ali imamo dvije pobjede. U Ligi nacija imamo više ciljeva, ali osnovni je da ostanemo u elitnom razredu, želimo i osvojiti jedno od prva dva mjesta koja vode u četvrtfinale," zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice hrvatske reprezentacije u Ligi nacija gledajte na platformi Voyo na kanalu Nove TV, gdje god se nalazili.

POGLEDAJTE VIDEO: Ines opisala dramu na kraju utakmice Hrvaske i Škotske: 'Nakon šoka olakšanje...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike