UTAKMICA ODLUKE / Dalić uoči Austrije: 'Bit će promjena u sastavu, nekada nam treba robusan napadač, a nekada šmeker'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Uoči posljednjeg kola Hrvatska vodi na ljestvici s 10 bodova, Danska ima devet, Francuska pet, a Austrija četiri boda

24.9.2022.
19:08
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija će u nedjelju od 20:45 u Beču igrati posljednje kolo skupine u elitnom rangu Lige nacija protiv domaćina Austrije. To će biti utakmica odluke za izabranike Zlatka Dalića koji imaju sve u svojim rukama da izbore plasman u Final Four Lige nacija. Danskoj igra isključivo pobjeda protiv Francuske kako bi imali šanse za prvu poziciju u skupini. Prostora za kalkulacija nema i ako Vatreni žele sigurno proći dalje moraju slaviti u Beču.

Image
HRVATSKI MAESTRO /

Austrijanci oduševljeni Modrićem: 'On nije samo običan igrač, za mene je jedan od najboljih'

Image
HRVATSKI MAESTRO /

Austrijanci oduševljeni Modrićem: 'On nije samo običan igrač, za mene je jedan od najboljih'

Konferenciju za medije je otvorio izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem tešku utakmicu u kojoj moramo dati sve od sebe, najvažnije je da sami odlučujemo o sebi. Imamo veliku priliku, a za nju smo se sami izborili. Najvažnije je da sami odlučujemo o sebi. Moramo posao odraditi do kraja, a ne čekati što će napraviti Francuzi. Bilo bi lijepo završiti ovaj ciklus s pobjedom prije svjetskog prvenstva", kazao je Dalić.

Izmjene u sastavu

Naglasio je kako će biti promjena u sastavu u odnosu na ogled protiv Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će promjena. Naš prvi i osnovni cilj je napraviti dobar rezultat i plasirati se na Final Four, a drugi isprobati još neke igrače jer nakon ovoga više nem prijateljskih utakmica. Napravit ćemo neke promjene u zadnjem redu i u napadu. Erlić se vratio treninzima, ali vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti. Nije ga bilo četiri tjedna, danas ćemo vidjeti. Josip Šutalo je dobio udarac u gležanj, treba vidjeti i odvagati. Želim osvježiti ekipu, ali i da budemo maksimalno trkački spremni jer čeka nas čeka izuzetno teška bitka".

Još jednom je prokomentirao pitanje napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo četvoricu napadača na popisu Kramarića, Petkovića, Livaju i Budimira koji su različitog stila, zavisi što želimo igrati. Nekada nam treba robusan napadač, nekada šmeker. Vjerujem da će netko iz od njih iskoristiti šansu".

Posebna utakmica

Na novinarskoj konferenciji na Ernst Happel stadionu bio je i Mateo Kovačić, koji je rođen u Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rođen sam ovdje, odrastao sam ovdje, moji prvi dani su bili u Austriji, ovdje sam živio do 13 godine. Moja obitelj i danas živi ovdje. Za mene je ovo posebna utakmica, drago mi je što se mogu vratiti ovdje gdje sam odrastao. Na tribinama će biti obitelj i puno mojih prijatelja, lijep je osjećaj za mene", kazao je veznjak Chelsea.

Hrvatska će u posljednjem kolu imati priliku uzvratiti Austrijancima za poraz u Osijeku (0-3). Bio je to jedini poraz "Vatrenih" i jedina austrijska pobjeda u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krenuli smo jako loše s velikim porazom, koji nismo očekivali. Loše smo ušli, no kasnije smo pokazali karakter. Evo nas s 10 bodova na vrhu skupine. Sutra nas očekuje nas teška utakmica, moramo biti koncentrirani i odigrati našu igru i pokušati pobijediti".

Uoči posljednjeg kola Hrvatska vodi na ljestvici s 10 bodova, Danska ima devet, Francuska pet, a Austrija četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo