hrvatski izbornik / Dalić se uoči SP-a u Rusiji nada generalki protiv Brazila, ali i skorom dolasku reprezentacije na Poljud - iz Splita poručuju: 'Teško!'

Hrvatska protiv Brazila na kultnom Anfiledu - generalna proba za Svjetsko nogometno prvenstvo 3. lipnja protiv jednog od glavnih kandidata za naslov prvaka. Čeka se potvrda saveza, a izbornik Dalić čeka dan kada će reprezentacija stići u Split

12.2.2018.
18:47
VOYO logo

Profesor Dalić na predavanju pod nazivom 'Kako sam osigurao Rusiju'.

Ostali treneri upijali su svaku riječ izbornika koji je u samo tri utakmice preokrenuo reprezentaciju. I zbog kojeg na svjetsku smotru ide s visokim očekivanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo uvijek ambiciozni i želimo biti svjetski prvaci i ja to poštujem", kaže Dalić. 

Izbornik je u Split došao sam, kao gost predavač. Kada će kao izbornik, s reprezentacijom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako Bog da uskoro. Nije moje da ja odlučujem, nije moje da ja određujem i niti ja imam tu presudnu ulogu, ali moj je cilj da reprezentacija igra na Poljudu."

Ali iz Hajduka taj scenarij ne vide tako skoro, barem dok su ovako zategnuti odnosi kluba i Saveza. Posljednji put kada je Hrvatska bila na Poljudu, prije dvije i pol godine, dogodila se svastika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo rekli da je Poljud stadion koji će vrlo rado ugostiti reprezentaciju kada se za to stvore preduvjeti. U ovom trenutku smatramo da za to ne postoje preduvjeti, kada oni budu bili, mi smo uvijek spremni za razgovor i dijalog", kaže predsjednik Hajduka Ivan Kos. 

Reprezentacija neće na Poljud, ali hoće u SAD, pa i na kultni Anfield. Kao generalna proba za svjetsku smotru, poslužit će moćni Brazil. Početkom lipnja na stadionu Liverpoola, još se samo čeka službena potvrda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad je prvo Amerika, turneja dvije utakmice, najvažnija za nas. A mi ćemo onda kad sve to skupa prođe napravit pravi plan i program", kaže izbornik. 

Pozivnice za megasusret s Brazilom, ali i za svjetsko prvenstvo pišu se diljem Europe. Kramarićeva dva pogotka, Rebićev, Milićev, raspucani su Hrvati, ali Dalić ne žuri s odabirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja neću govoriti o nikakvim imenima, ja znam da svi sad od mene očekujete nekakve stvari. Ja o tome neću govoriti, ja imam svoj put, svoj način rada, svoje razmišljanje i to čuvam za sebe", odlučan je izbornik. 

Prvo se sa svima mora sastati. Već sutra, nakon Splita Dalić putuje u Madrid, kod Modrića, Kovačića i Vrsaljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo