DALIĆ OTKRIO ISTINU O RAKITIĆU: / Izbornik otvoreno progovorio o 'problemu' koji sve u reprezentaciji brine

Image
Foto: PIXSELL

Dotaknuo se Dalić i izostanka Ivana Rakitića i najavio njegov povratak među Vatrene za listopadske okršaje protiv Mađarske i Walesa

9.9.2019.
22:24
PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije skrivao razočaranje nakon remija u Bakuu, međutim nije izgubio nadu u plasman svjetskih doprvaka na Europsko prvenstvo 2020. godine.

Image
[FOTO] AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 1: /

1; Vatreni nisu uspjeli uzeti bodove u Bakuu; Azeri su nam zabili neshvatljiv gol

Image
[FOTO] AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 1: /

1; Vatreni nisu uspjeli uzeti bodove u Bakuu; Azeri su nam zabili neshvatljiv gol

"Čestitam Azerbajdžanu na dobroj utakmici i osvojenom bodu. Mi smo krenuli dobro, odgovorno, angažirano, stvorili nekoliko šansi te postigli pogodak. Pritom smo im razbranili vratara i već se pri kraju prvog dijela osjetila nervoza u našim redovima jer više nije išlo. U drugom su nam poluvremenu pokušaji bili jalovi, suparniku smo dopustili povratak u igru te su nas kaznili. Zadovoljni ne možemo biti, ni rezultatom ni igrom," poručio je Dalić nakon utakmice u Bakuu koja je završila rezultatom 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska povela golom Luke Modrića iz kaznenog udarca

Hrvatska je povela golom Luke Modrića iz kaznenog udarca u 11. minuti, a u idućih desetak minuta je mogla riješiti pitanje pobjednika, no nije to bila večer Ante Rebića koji je promašio dva zicera. U nastavku susreta izjednačio je Tamkin Kalilzade u 72. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U drugom poluvremenu nismo imali previše prilika. Nismo bili pravi. Rekao sam igračima u poluvremenu da se moramo razbuditi, biti agresivniji, ali ništa nije bilo dobro. Nije to bila naša dobra utakmica. Nismo mogli probiti njihovu obranu i u nastavku nismo imali niti jednu pravu priliku. Protiv Slovačke je bilo dobro, danas nije."

'Nakon naše utakmice u Zagrebu rekao sam da će Azerbajdžanci nekoga namučiti'

Dalić je priznao kako je možda trebao i ranije mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon naše utakmice u Zagrebu rekao sam da će Azerbajdžanci nekoga namučiti, nažalost baš su nama uzeli bodove. Očito smo im veliki motiv, a prikazana borbenost ide im na čast. Mi nismo odradili svoje, a sve je bilo do nas. Osim toga, trebao sam ranije reagirati, pojačati vezni red i pokušati zatvoriti tamo gdje je 'curilo'. Nama je nedostajao taj drugi pogodak koji bi riješio utakmicu."

Dotaknuo se Dalić i izostanka Ivana Rakitića i najavio njegov povratak među "vatrene" za listopadske okršaje protiv Mađarske i Walesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je odličan igrač i brzo će nam se pridružiti", prenosi Dalićeve riječi s pressice nakon susreta 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje zašto nije ranije izvadio Rebića, koji je i drugu utakmicu u nizu odigrao ispod svoje razine što sve zabrinjava u reprezentaciji i što postaje svojevrsni problem pred ključne okršaje u listopadu za plasman na Euro, Dalić je kazao:

"Nakon dvije promašene šanse i njega je uhvatila nervoza, ali baš zato ga nisam htio zamijeniti, nego sam mu htio pružiti šansu da ipak postigne pogodak, da se oporavi," poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prelagano je prošao kroz našu obranu'

Azerbajdžan je izjednačio u 72. minuti golom Tamkina Halilzadea koji je fantastično prošao kroz našu obranu i sjajno pogodio za 1-1. Veznjak Sabaha prošao je Brozovića, te između Bartoleca i Lovrena i zatim lijepim udarcem svladao Livakovića.

"Prelagano je prošao kroz našu obranu," kazao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je imala priliku pobjedom u Bakuu, a potom i slavljem protiv Mađarske na Poljudu možda osigurati EURO dva kola prije kraja kvalifikacija. Sada je ipak zakomplicirala svoju situaciju.

"Kiksali smo i zakomplicirali si situaciju koja je mogla biti znatno komotnija. Ipak, moramo ići dalje i spremati se za novu utakmicu. Za plasman na EP nam treba 15 bodova i nije bitno kada ih osvojimo," zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo