NAKON PENALA U KAIRU / Dalić otkrio čime nije zadovoljan i zašto Ivušić neće braniti u finalu

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

'Šteta je Erlićeva ozljeda. Osjetio je aduktor pa je na vrijeme izašao van, nadam se da nije velika ozljeda'

24.3.2024.
11:17
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija je u polufinalu prijateljskog turnira u Kairu svladala Tunis nakon raspucavanja jedanaesteraca (nakon 90 minuta 0:0) te će u utorak od 21 sat u finalnom okršaju igrati protiv domaćina Egipta koji je dan ranije u svom polufinalnom susretu svladao Novi Zeland 1:0.

Image
REAKCIJE NAKON DRAME /

Navijači kritiziraju izbornika: 'Hoće li Dalić progledati nakon ove utakmice?'

Image
REAKCIJE NAKON DRAME /

Navijači kritiziraju izbornika: 'Hoće li Dalić progledati nakon ove utakmice?'

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić je dan nakon utakmice otkrio čime nije bio zadovoljan i čega je nedostajalo u igri Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Falilo je utrčavanja u prazan prostor i dubinskih lopti. Nismo bili brzi, nismo dolazili do situacije za gol. Stvorili smo premalo šansi i to je problem, ali dečki nisu ništa kalkulirali i nisu se čuvali u prijateljskoj utakmici i ja im nemam što zamjeriti", rekao je Dalić pa nastavio:

"Penali su i kvaliteta i lutrija, a ovaj put smo dobili. Bilo bi bolje da smo na jedanasterce bili pobijedili u finalu Lige nacije, a sada izgubili, ali dobro, tako je to. Cilj je bio dati šansu svim igračima, moramo biti zadovoljni jer smo u finalu. Želimo osvojiti turnir, želimo taj trofej kada smo već ovdje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornika je jedino zabrinuo izlazak Martina Erlića zbog ozljede.

"Šteta je Erlićeva ozljeda. Osjetio je aduktor pa je na vrijeme izašao van, nadam se da nije velika ozljeda. Cilj je bio da se ovdje podružimo, da odradimo ovo bez ozljeda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan je u raspucavanju bio Ivica Ivušić koji je na poluvremenu ušao umjesto Donimika Livakovića. Izbornik je na turnir poveo četiri golmana pa bi tako drugi dvojac trebao dobiti priliku u durgoj utakmici.

"Odlučili smo dati šansu svim golmanima, u sljedećem će susretu braniti Kotarski i Labrović. Ivušić je obranio tri penala i odveo nas u finale, to je sjajno. Pokazao je da mogu računati na njega", rekao je Dalić te se osvrnuo i na kapetana Luku Modrića koji je gdje god da reprezentacija dođe, daleko najveća zvijezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Egiptu traje zabrana navijačima, čak i u prvenstvu. Da nije bilo zabrane, bilo bi 70.000 ljudi! Šteta, nogomet je za gledatelje i ljude. Ali, fascinantno je što su oni koji su bili skandirali ime Luke Modrića, to je sjajno i to što je doživio pokazuje koliko je velik. Dođemo u Egipat i svi navijaju za njega."

Vatreni u nedjelju imaju slobodan dan koji će iskoristiti za popodnevni obilazak piramida u Gizi. U ponedjeljak navečer će trenirati na stadionu na kojem se igra finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo