Izbornik nakon utakmice / Dalić: 'Nismo očekivali ovakvo mučenje, a Brekalo i Petković su opravdali moje povjerenje'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Dalić je naglasio kako su Vatreni zasluženo pobijedili, a nahvalio je i mladog Josipa Brekala te debitanta Brunu Petkovića

21.3.2019.
23:00
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Kao što se i očekivalo, hrvatska nogometna reprezentacija je kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. otvorila pobjedom protiv Kazahstana (2-1).

Međutim, put do pobjede nije bio nimalo lagan. Svjetski doprvaci su do prva tri boda stigli preokretom slomivši momčad Nikole Jurčevića tek u završnici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli u 19. minuti golom Kamila Šejdajeva, a u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio je Borna Barišić. Sve do 79. minute Azeri su držali remi, a tada je Andrej Kramarić lijepim golom slomio bunker gostiju.

"Zadovoljan sam pobjedom i osvojenim bodovima, to je najvažnije," kazao je izbornik Zlatko Dalić dodavši: "Imali smo malo više muke nego što smo očekivali. Bilo je teško kada primiš pogodak kao što smo mi primili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je naglasio kako su Vatreni zasluženo pobijedili, a uspio je i odmoriti Marcela Brozovića i Antu Rebića za ogled protiv Mađarske koji je u nedjelju.

"Planirali smo odmoriti Rebića i Brozovića koji nisu spremni odraditi dvije teške utakmice u četiri dana," kazao je Dalić kazavši kako su Petković i Brekalo opravdali očekivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dečki su dobro odigrali, Petkoviću nije bilo lako priviknuti se na naš sustav igre," dodao je izbornik.

Hrvatsku u nedjelju očekuje teško gostovanje u Budimpešti protiv Mađarske koja je u prvom kolu izgubila u Slovačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je lakše kada otvoriš kvalifikacije s tri boda. Brozović i Rebić će igrati od prve minute, a vjerujem kako ćemo sakupiti snage do nedjelje."

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo