širenje vidika / Dalić zagolicao maštu navijača: 'Siguran sam da bi se stavio na raspolaganje kad bih ga zvao'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Na sedmom međunarodnom sportskom simpoziju 'Simposar 2018' Dalić je proglašen za 'najboljeg selektora regije'

6.11.2018.
14:42
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dobio je još jedno veliko priznanje. 

Na sedmom međunarodnom sportskom simpoziju 'Simposar 2018' Dalić je proglašen za 'najboljeg selektora regije'. Priznanje je dobio i naš Savez - HNS je proglašen najuspješnijim savezom u regiji, no to su činjenice koje, s obzirom na uspjeh Vatrenih ove godine, nisu previše iznenađujuće već samo predstavljaju potvrdu kvalitete. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski izbornik nakon dodjele je najavio skorašnji susret Hrvatske protiv Španjolske, otkrivši usput kako će na Maksimir stići i neka poznata lica koja više nisu dio reprezentacije.

"Svim srcem želim pune tribine na utakmici u Zagrebu protiv Španjolske, pa da se dogodi, manifestira privrženost navijača i igrača. Zato sam se dogovorio da nam se za tu utakmicu pridruže i Ćorluka, Subašić i Mandžukić, kako bi zajedno osjetili tu podršku", kaže izbornik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na spomen Mandžukića logično je pitanje o njegovu statusu, ali Dalić nije htio pričati o tome:

"Fokusiram se na utakmicu protiv ‘furije’, treba nam ta pobjeda, držim da će i dolazak Mandžukića, Ćorluke i Subašića pridonijeti optimalnom ambijentu. Znam da mnogi ne vjeruju kako je naša momčad u stanju pobijediti u oba susreta, ja na to odgovaram: kako smo u Rusiji išli korak po korak, tako i sada. Najprije, Španjolska", kaže Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je izbornik i kako je, s obzirom na probleme na poziciji desnog beka, razmišljao i o zvanju Darija Srne. 

"Htio sam ga u svoj stožer, ali je on nastavio igrati. O njegovu značaju, dimenziji, ne treba trošiti riječi. Znamo kakvu je kalvariju prošao s tim dopingom, imponira mi kako se othrvao i sad igra. I to u Serie A, u Cagliariju, jako dobro. Razgovarat ću s njim, siguran sam da Srni ne bi bilo ispod časti u izvanrednim okolnostima staviti se na raspolaganje", priznao je izbornik, pišu Sportske Novosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo