DALIĆ NA TRAVNJAK ŠALJE SASTAV KOJI DO SADA NISMO GLEDALI: / Mogu li Vatreni s ovih 11 do prve pobjede protiv Švicaraca?

Image
Foto: Profimedia

Nakon rujanskog debakla došlo je vrijeme za veliko iskupljenje

7.10.2020.
10:56
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija od 20:45 u St. Gallenu igra prijatelju utakmicu protiv Švicarske. To je dobra prilika izborniku ZlatkuDaliću kako bi testirao neke igrače koje inače manje koristi pa se očekuje puno promjena u sastavu. Uostalom, to je i sam najavio na konferenciji za novinare dan uoči susreta.

"Ova utakmica je prilika za igrače koji do sada nisu imali puno minuta u reprezentaciji, a nameću se dobrim igrama u svojim klubovima. Međutim, ne mislim da je utakmica nevažna, dapače jako je važna, moramo dati sve od sebe, odigrati dobro i pripremiti se za ono što nas čeka u Ligi nacija. U svakom slučaju, Švicarci su težak protivnik, respektiramo njihovu snagu. Morat ćemo biti puno bolji nego što smo bili u Portugalu da bismo izvukli dobar rezultat", kazao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim prognozna na terenu od prve minute ne bi trebao biti kapetan Luka Modrić, kojeg Dalić sigurno misli sačuvati što svježijim za nastupe u Ligi nacija sa Švedskom i Francuskom. Također, na klupi bi mu društvo mogli raditi Ivan Perišić i Marcelo Brozović, a vjerojatno i Lovren, Vida, Livaković, Grbić, Barišić, Melnjak, Vlašić, Kramarić Brekalo, Budimir i Čolak.

Image
Foto: PIXSELL

16.11.2019., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina E, 9. kolo, Hrvatska - Slovacka. Slavlje Hrvatske. Bruno Petkovic. Photo: Igor Soban/PIXSELL

A tko bi mogao onda biti na travnjaku od prve minute? Očekuje se da će hrvatska izaći u sastavu - Sluga - Uremović, Ćaleta-Car, Jedvaj, Bradarić - Kovačić, Badelj - Rog, Pašalić, Oršić - Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji bili smo osuđeni na smjenu generacije koju smo relativno bezbolno proveli tijekom kvalifikacija za Europsko prvenstvo na koje smo se i plasirali. Hrvatska, međutim, nema toliko velik izbor kvalitetnih igrača da si može priuštiti luksuz i otpisivati igrače. Dakle, još uvijek je naša momčad mješavina iskusnih igrača i onih mlađih koji dolaze. Mladi sigurno imaju kvalitetu, ali tek će pokazati prave stvari uz ove igrače koji su bili u Rusiji. Ovo nije lako razdoblje za nas, moramo napraviti smjenu generacija, a visoko smo sebi samima postavili ljestvicu osvajanjem drugog mjesta u Rusiji i od nas se uvijek očekuju maksimalni rezultati. Moramo napraviti sve da u ovih nekoliko mjeseci do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i pogotovo za Europsko prvenstvo složimo dobru momčad koja će biti konkurentna", dodao je Dalić i time zapravo naglasio kako mora što bolje iskoristiti vrijeme kako bi ukomponirao momčad za iduće ljeto.

Vatreni su sa Švicarskom igrali tri puta te još čekaju prvu pobjedu - na Euru 2004. bilo je neriješeno (0:0), a Švicarska je pobjedu upisala u prijateljskoj utakmici 2012. u Splitu (2:4). U posljednjem međusobnom susretu, prijateljskoj utakmici 2014. godine - također odigranoj u St. Gallenu - bilo je 2:2. Švicarska je trenutno 12. reprezentacija po Fifinoj ljestvici, a na posljednja tri velika natjecanja (SP 2014., Euro 2016. i SP 2018.) izborila je osminu finala, dok je u posljednjem izdanju Lige nacija izborila završni turnir kao prvoplasirana ekipa u skupini s Belgijom i Islandom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo