DALIĆ NA PRESICI POSEBNO ISTAKNUO JEDNOG IGRAČA I GOVORIO O PROBLEMU S KOJIM SE BORI: / 'Nije lagano vrijeme za nas'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dalićeva momčad u Solni nije ispunila cilj osiguravanja opstanka u elitnom razredu Lige nacija

15.11.2020.
7:59
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić priznao je da je njegova momčad zasluženo poražena od Švedske u predzadnjem kolu ovogodišnjeg izdanja Lige nacija te da sada "vatreni" trebaju popraviti dojam i pokušati pobijediti Portugal u utorak u Splitu.

Image
[FOTO] ŠVEĐANI SVLADALI SLABE VATRENE: /

Autogol ostavio nadu Hrvatskoj, odluka o ostanku u eliti pada u zadnjem kolu

Image
[FOTO] ŠVEĐANI SVLADALI SLABE VATRENE: /

Autogol ostavio nadu Hrvatskoj, odluka o ostanku u eliti pada u zadnjem kolu

"Čestitamo Švedskoj na pobjedi, bili su bolji od nas, pogotovo u prvom poluvremenu, kada nismo odgovorili na njihovu agresivnost, brzinu i pokretljivost. To je bio naš problem. U drugom poluvremenu bili smo bolji, agresivniji i kompaktniji, no to nije bilo dovoljno. Tada smo pokazali volju i energiju, to je ono pozitivno s ove utakmice", izjavio je izbornik Dalić na konferenciji za medije nakon dvoboja u kojem je Švedska slavila sa 2-1 čime se izjednačila s tri boda na ljestvici s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić nije bio iznenađen igrom suparnika.

"I u Zagrebu je pokazala dobru igru, a protiv Portugala i Francuske nedostajalo joj je malo sreće. Imaju dobre pojedince, a odigrali su dobro i kao momčad", pohvalio je Šveđane hrvatski izbornik, a posebno dobar dojam na njega ostavio je Dejan Kuluševski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

"Opravdano je proglašen igračem utakmice, pokazao je veliku kvalitetu. Švedska je dobila sjajnog individualca koji može igrati na više pozicija, a dobar je i u Juventusu. Mlad je i bit će godinama na visokoj razini, impresionirao me."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalićeva momčad u Solni nije ispunila cilj osiguravanja opstanka u elitnom razredu Lige nacija. O konačnom redoslijedu na začelju odlučivat će posljednje kolo u kojem Francuska i Portugal više nemaju rezultatski imperativ, jer su Francuzi pobjedom u Lisabonu osvojili prvo, a Portugalci drugo mjesto. Između Švedske i Hrvatske će u slučaju istog broja bodova odlučivati ukupna gol-razlika koja je u ovom trenutku identična, ali su "vatreni" u prednosti zbog više postignutih pogodaka.

"Portugal i Francuska već znaju svoje pozicije, no velike su momčadi i neće se opustiti u zadnjem kolu. Mi moramo pokušati popraviti dojam i rezultat te pokušati pobijediti Portugal. Naš je cilj ostati u elitnoj skupini, to nam je kao svjetskim doprvacima jako važno i sve ćemo napraviti da ostanemo", poručio je Dalić te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radimo laganu smjenu generacija, imamo problema. Nije lagano vrijeme za nas, nedostajalo nam je sedam ili osam prvotimaca i jedva čekamo da sve ovo završi."


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo