PLAN JE JASAN / Dalić: Maroko je utakmica godine i ključ svega, a dvoumim se još samo za jednu poziciju'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Pred Hrvatskom je otvaranje Svjetskog prvenstva protiv Maroka, a izbornik Dalić rekao je par uvodnih rečenica prije leta za Katar

17.11.2022.
11:19
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić je nakon jedne prospavane večeri i test utakmice protiv Saudijske Arabije je najavio okršaj protiv Maroka koja Vatrene očekuje na otvaranju Svjetskog prvenstva, a izbornik Dalić rekao je par uvodnih rečenica prije leta za Katar.

Image
FRCAJU ISKRE /

Srpski mediji razočarani nastupom Vatrenih: 'Hrvati izbjegli sramotu pred Svjetsko prvenstvo'

Image
FRCAJU ISKRE /

Srpski mediji razočarani nastupom Vatrenih: 'Hrvati izbjegli sramotu pred Svjetsko prvenstvo'

"Bliži se početak Svjetskog prvenstva, polako se privikavamo na to. Završavamo svoj kratak boravak u Saudijskoj Arabiji, najvažnije je da se u pripremnoj utakmici nitko nije ozlijedio. Jedva čekamo doći u Dohu, tamo ćemo osjetiti pravu atmosferu Svjetskog prvenstva. Svi to s nestrpljenjem čekamo", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugačiji je osjećaj jer još uvijek nismo u filmu svjetskog prvenstva, ali ambicije su uvijek iste. Hrvatska je opet na velikom natjecanju i to uvijek budi ponos. Pritisak je veći nego prije četiri godine jer sada su očekivanja velika zbog tog drugog mjesta, ali mi smo ih i zavrijedili zbog odličnih igara u zadnje vrijeme. Međutim, ne želim stavljati veliki pritisak ni igračima niti sebi. Želim uživati u nogometu i pokazati svijetu najbolje što Hrvatska može", dodao je.

"Utakmica protiv Saudijske Arabije nama nije trebala zbog određivanja taktike, mi već sve znamo, pitanje je samo jednog ili dva igrača. Imamo tri dana za spremiti se za Maroko. Ne lutamo, nismo u problemima. Jedino na poziciji desnog krila nemamo konstantu, trebamo pronaći igrača koji će najbolje biti kompatibilan Kramariću. Pašalić je odlično odigrao nekoliko zadnjih utakmica na tom mjestu, Vlašić to igra u klubu, dok Majeru to nije prirodna pozicija. No, siguran sam da neću pogriješiti kojega god da stavim", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić ističe Maroko kao izmino bitan susret.

"Maroko je ključ, najvažnija utakmica u godini. Tu moramo pokazati svoju snagu i kvalitetu, jer prva utakmica puno toga određuje", zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo