OTKRIO JE NEKE STVARI / Dalić je razmišljao napustiti Hrvatsku, a prisjetio se finala SP-a: 'Promijenio bih suca'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zazivao se njegov odlazak nakon ispadanja protiv Španjolske u osmini finala Europskog prvenstva, no to se nije dogodilo

16.11.2022.
21:40
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zlatko Dalić je već više od pet godina na kormilu hrvatske nogometne reprezentacije, a u svojem mandatu je imao dosta uspjeha, ali i trenutaka kada nije išlo sve po planu.

Image
DOBRE VIJESTI /

Dalić: 'Nismo htjeli riskirati Livaju, već sutra kreće s treningom i bit će spreman za SP'

Image
DOBRE VIJESTI /

Dalić: 'Nismo htjeli riskirati Livaju, već sutra kreće s treningom i bit će spreman za SP'

Zazivao se njegov odlazak nakon ispadanja protiv Španjolske u osmini finala Europskog prvenstva, no to se nije dogodilo, a nakon toga Dalić je Hrvatsku odveo na drugo Svjetsko prvenstvo i izborio Final Four Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedanput sam razmišljao o ostavci. Bilo je to na Euru, zadnja i presudna utakmica u grupi. Ako pobijedimo, idemo dalje, ako ne, ispadamo. Donio sam odluku sa sobom da ako ne pobijedimo, da ću dati ostavku. To je bila moja odluka i jedino tada sam razmišljao da napustim reprezentaciju. Nitko za tu odluku nije znao, sam sam sebi tako rekao. Nakon toga smo pobijedili Škotsku, to je bio moj cilj pa sam odustao", rekao je Dalić.

Komentirao je finale Svjetskog prvenstva iz Rusije i rekao što bih promijenio: "Promijenio bih suca Pitanu za tu utakmicu. Dva gola nisu bila baš čista. Prvi gol nakon faula kojeg nije bilo, drugi nakon penala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su mi govorili da griješim i da iskoristim rezultat. Bilo je strašnih ponuda. Kineski klub je došao po mene u Pariz. Bio sam s predsjednikom kluba. Ponudio mi je ugovor od deset milijuna eura neto po godini. Tri godine ugovora. Zahvalio sam i rekao sam da neću", otkrio je.

"Nije mu bilo jasno. Vratio se nakon pola godine i dva dana smo razgovarali. Rekao sam da neću napustiti reprezentaciju jer je to moj narod, moja država i nema tih novaca. On je to razumio, otišao je sutra u London, uzeo gospodina Beniteza i odveo ga u Kinu za 13 milijuna eura. Nikada mi nije bilo žao i ponosan sam na tu odluku", zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo