Vatreni stigli na Rujevicu / Dalić ima četiri dana da riješi dvojbe. Igrači poručuju: 'Pritiska nema, kvaliteta je na našoj strani'

Hrvatska nogometna reprezentacija Zagreb je zamijenila Opatijom. Ondje će boraviti sve do ključne utakmice protiv Slovačke

12.11.2019.
19:46
VOYO logo

Reprezentacija je spremna za operaciju ''Slovačka''. U utakmici u kojoj bi i neriješen rezultat donio potvrdu prvoga mjesta u skupini i plasman na Europsko prvenstvo, Hrvatska ide po pobjedu, a reprezentativci uvjeravaju - pritiska nema. 

''Mi se ne zamaramo s tim i izbornik je maknuo totalno pritisak s nas jer znamo da imamo kvalitetu i znamo da možemo. Ako budemo imali pravi pristup i ako bude svježine, mislim da ne bismo trebali imati problema", kaže Mario Pašalić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi smo Hrvatska, mi smo viceprvaci svijeta, tako da ćemo ići sigurno na pobjedu. Ni o čemu drugome ne smijemo niti misliti", dodaje vratat Dominik Livaković.

U Opatiji i Rijeci izbornik Dalić ima četiri dana za rješavanje svih dvojbi. Najvažnije - 
tko će u subotu na Rujevici stati ispred Livakovića? Nakon što je Matej Mitrović jučer otpao zbog obnovljene ozljede stopala, najbolje rješenje traži se između debitanta Dine Perića, povratnika Duje Ćalete-Cara, ali i desnog beka Tina Jedvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pa dobro, stoperski par tko god bude sigurno će dobro zamijeniti. To su stvarno kvalitetni igrači i kvalitetne zamjene za Vidu i Lovrena, tako da neće biti problema", kaže Livaković.  

Puno veći izbor Dalić ima u veznom redu. I bez ozlijeđenog Rakitića konkurencija je velika. Uz Modrića, Brozovića i Vlašića, dobrim igrama nameće se Kovačić, ali Mario Pašalić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dresu Atalante iza njega je 15 nastupa u sezoni i više od tisuću minuta na terenu. Dvije asistencije i dva pogotka, posljednji Manchester Cityju za osvajanje Atalantinog povijesnog prvog boda u Ligi prvaka.  

''Pa super, zadovoljan sam. Svaki put naglašavam da mi je najbitnije da igram.
To sam sad trenutno u Atalanti pronašao jer evo već 15-ak utakmica u kontinuitetu igram. Zadovoljan sam, spreman sam, nemam ozljeda i sve super", kaže Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na slatkim mukama Dalić je i u napadu, ali oko prvog vratara dvojbi nema. To mjesto preuzeo je je prije pet mjeseci, ali u reprezentativnom dresu prije godinu dana debitirao je baš na Rujevici.

''Ponašam se uvijek isto kao i prvi dan kada sam došao, bez nekakvog uzdizanja i slično. Ponašam se normalno. Tu sam baš odigrao i prvu službenu utakmicu tako da, evo, drago m je i i nadam se da ćemo na tom istom mjestu osigurati i Europsko prvenstvo", ističe Livaković.

Kako slomiti Slovačku Hrvatska je pokazala prije dva mjeseca u Trnavi s 4:0. Može li to ponoviti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pa mislim da ipak to nije njihovo realno stanje, oni su i dalje u igri za prolaz tako da i oni vide svoju šansu, dolaze sigurno 'napaljeni', dolaze i oni po pobjedu. Bit će to jedna teška utakmica", smatra Pašalić.

U njoj Hrvatska lovi svoju petu, ali ključnu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo