DALIĆ GOVORIO O SOSI: / 'Žao mi je zbog toga, ali neću nikoga moliti da igra za Hrvatsku'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Jasno je i zašto, ne želi da netko od sadašnjih reprezentativaca pomisli da bi eventualno bio izostavljen s popisa zbog Sose, a ima još i vremena do odluke tko će sve na tom popisu biti

8.5.2021.
20:27
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Bivši mladi hrvatski reprezentativac Borna Sosa posljednjih je dana glavna priča u hrvatskim medijima. Lijevi bek Stuttgarta odlučio je igrati za njemačku reprezentaciju, dobio je i državljanstvo te se očekuje da će na predstojećem Europskom prvenstvu nastupiti za Elf.

Sosa nikad nije nastupio za hrvatsku A vrstu, iako je od priprema za SP u Rusiji bio na širem popisu. Od 2018. godine igra za njemačkog prvoligaša Stuttgart.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O njegovom se odlasku oglasio izbornik Hrvatske Zlatko Dalić koji je u intervjuu za Sportske novosti rekao kako nema nikakvih negativnih emocija vezanih za Sosin prelazak u njemačku reprezentaciju te da poštuje njegovu odluku.

"Kako se Ivan Rakitić odlučio za Hrvatsku, tako se Borna Sosa opredijelio za Njemačku. Mi u HNS-u i reprezentaciji nismo ništa krivo napravili. Bitno je da javnost zna kako smo Sosi konkretno rekli da mu je mjesto u A reprezentaciji i da će igrati s Maltom, ali i zašto je ustupljen mladoj. Nikako ne stoji teza da ga nisam vidio u A reprezentaciji. Što se potom događalo ne znam. Ali kažem, podržavam njegovu odluku. Dok sam god izbornik nikoga neću moliti da igra za hrvatsku reprezentaciju. To je njegova odluka", rekao je Dalić koji nije htio odgovoriti na pitanje bi li zvao Bornu Sosu na predstojeće Europsko prvenstvo, odnosno bi li Sosa bio na popisu od 26 igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više o tome neću reći ni jedno slovo", rekao je Dalić.

Image
HRVATSKI NAVIJAČI POSLALI BORNI SOSI VELIK BROJ PORUKA: /

Pogledajte što su mu sve pisali

Image
HRVATSKI NAVIJAČI POSLALI BORNI SOSI VELIK BROJ PORUKA: /

Pogledajte što su mu sve pisali

Bio bi na širem popisu

Jasno je i zašto, ne želi da netko od sadašnjih reprezentativaca pomisli da bi eventualno bio izostavljen s popisa zbog Sose, a ima još i vremena do odluke tko će sve na tom popisu biti. Dalić se u vezi Sose oglasio još jučer putem službene stranice HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borna Sosa je na našem radaru, redovito pratimo njegove nastupe u klubu i on je sigurno na širem popisu kandidata za A reprezentaciju. Povrh toga, bio je aktivan član mladih hrvatskih reprezentacija s kojima je postizao uspjehe, što je najbolji put do A reprezentacije. Od Borne očekujemo da nastavi s dobrim igrama u Stuttgartu i na taj se način još više približi A reprezentaciji. Naravno, svaki igrač ima pravo odlučiti koju zemlju želi predstavljati, ako ima takve opcije", poručio je izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić.

"Ono što je važno reći je da je Borna bio na popisu A reprezentacije u ožujku i njemu je rečeno da će igrati protiv Malte treću utakmicu. Prve dvije nije mogao igrati zbog kartona. To mu je tako komunicirano i on je to znao. Nakon toga je Igor Bišćan zamolio da mu ustupim Sosu za utakmicu protiv Engleske. Nakon toga je dobio poziv A reprezentacije na koji se nije odazvao zbog ozljede. Ne znam što se događalo nakon toga, ali žao mi je zbog toga. Ali definitivno, dok god sam ja izbornik reprezentacije neću nikoga moliti da igra za Hrvatsku", kazao je izbornik Zlatko Dalić za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je da se njega nitko nije odrekao u hrvatskoj reprezentaciji prije, pogotovo ja kao izbornik, ali Borna je tako odlučio i mislim da to trebamo poštovati."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo