drmatičan trenutak / 'Da smo primili gol, bio bi potop': Daliću igrači tijekom utakmice sa Španjolskom otkazali poslušnost

Image

'Da su kojim slučajem Španjolci došli do lopte i napravili kontru, da su nam zabili, svi bi popljuvali mene i ekipu da nije slušala'

17.11.2018.
10:30
VOYO logo

Nakon velike pobjede na Španjolskom, pred hrvatskom reprezentacijom je izrazito teška utakmica koju u nedjelju igraju protiv Engleska na Wembleyu i koja ih, ako pobjede, vodi u završnicu Lige nacija.

Izbornik Zlatko Dalić uoči utakmice je kazao da opet vlada atmosfera kao u Rusiji i da su Vatreni protiv Španjolske odigrali kao na SP-u, a za Sportske novosti opisao je i trenutak iz utakmice kada su igrači zanemarili njegove upute sa željom da dođu do pobjedničkog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je ta simbolika, tu pokazuju karakter. Meni Šime Vrsaljko kaže ‘Idem zabiti gol’ kad sam vikao na njega da se vrati natrag. Da su kojim slučajem Španjolci došli do lopte i napravili kontru, da su nam zabili, svi bi popljuvali mene i ekipu da nije slušala i odradila što je trebalo. I što sam tražio. Ali igrači su preuzeli rizik koji se isplatio. Nekad ti se rizik isplati. Oni su to napravili. Baš su htjeli dati gol i otišli su svi u napad. To se rijetko gdje vidi", kazao je Dalić.

"Da smo iz toga primili gol, bio bi potop. Sve bi nas izvrgnuli žestokim kritikama. Za mene bi komentirali ‘kako mu to ekipa ode, ne vraća se, ne slušaju ga'", dodao je. Nakon susreta, prašinu je podigao i Dejan Lovren koji je rekao ako su Španjolci nekulturni i da im nisu čestitali na pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko je o kome što rekao, neću komentirati. Meni je Luis Enrique čestitao. I ja sam njemu nakon 6:0 u Španjolskoj. To je normalno, ako netko nije došao pozdraviti, to je njihov problem, ne naš", kazao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo