NENAD BJELICA PRIZNAO: / 'Čujem se s Mamićem, kazao mi je jednom: 'Čuvaj mi Dinamo'; ovo je istina o tome ima li Zdravka u klubu

Image
Foto: PIXSELL

Nenad Bjelica jedanput ili dvaput tjedno čuje se s Mamićem

23.10.2018.
18:52
PIXSELL
VOYO logo

Trener Dinama Nenad Bjelica, kreator Dinamovog preporoda, dao je intervju za Globus. Rođeni Osječanin uspio je pronaći formulu i kemiju u odnosu igrač-trener, svojom nogometnom vizijom oplemenio je talent koji imaju Olmo, Hajrović i društvo i najavio velike stvari u Europi.

POVRATNIK U MODRU MOMČAD DONOSI SIGURNOST: S njim dolazi širina kadra potrebna za europsko proljeće

Prvi u skupini D

Dinamo je u Europskoj ligi u skupini D na prvom mjestu s dvije pobjede u prva dva susreta i osvojenih maksimalnih 6 bodova, uz odličnu gol razliku 6:1 i na dobrom je putu da konačno nakon 48 godina konačno prezimi u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagreb: Dinamo i Fenerbahce u utrci za pobjedu u 1. kolu Europske lige 20.09.2018., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Europska liga, skupina D, 1. kolo, GNK Dinamo - Fenerbahce. Nenad Bjelica Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Modri na dobrom putu da prekinu 'prokletstvo' staro 48 godina

Upravo je toliko prošlo otkako su posljednji put modri dočekali proljeće u Europi. Dinamo je u ožujku 1970. ispao od njemačkog Schalkea u četvrtfinalu Kupa kupova i od tada traje taj crni niz koji je noćna mora svakom navijaču Dinama.

Rekao NE Sammiru

Kad smo kod navijača, Bjelica kod onih najgorljivijih, piše autor teksta, "ima osobito velik kredit zahvaljujući tome što je brazilskom nogometašu Sammiru, na čijem je trećem dolasku u Dinamo Zdravko Mamić inzistirao, rekao “Ne!” još uoči početka priprema za jesenski dio sezone. Dojam je da među navijačima vlada percepcija da Mamića u Dinamu više nema. Sad kad je nepravomoćno osuđeni kriminalac u bijegu od hrvatskog pravosuđa, neki su možda mislili kako je gotova njegova prisutnost u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stvarnosti, međutim, baš i nije tako. Kao prvo, Bjelicu je u Dinamo doveo upravo Mamić, u svibnju ove godine, kad se još nalazio u Hrvatskoj. Drugo, Bjelica i Mamić i danas su u komunikaciji, i to redovitoj. Priznao je to i sam Bjelica:

'Mamić mi uvijek čestita kad pobijedimo'

"Čujemo se jedanput ili dvaput tjedno. I uvijek mi čestita kad pobijedimo. Kazao mi je jednom: 'Čuvaj mi Dinamo!' Bilo je to negdje u ljeto, kad je još bio u Hrvatskoj. I ja zbog toga osjećam veliku odgovornost prema Dinamu", priznao je Nenad Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo