ČUDESNI MARKO PJACA: /

Po ovom podatku zvijezda Dinama najbolja je u reprezentaciji Hrvatske

Image
Foto: AFP, MEHDI FEDOUACH

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca ostvario je na Euru najviše driblinga od svih igrača u momčadi Hrvatske, deset iz dvanaest pokušaja.

5.7.2016.
12:37
AFP, MEHDI FEDOUACH
VOYO logo

Taj podatak koji je objavila Opta, portal specijaliziran za nogometnu statistiku, najbolje dočarava svu potentnost i kvalitetu koju ovaj krilni napadač posjeduje. Naime, Pjaca je tip nogometaša koji je izuzetno brz i koji osvaja jako puno prostora na travnjaku. Zvijezda Dinama za kojom luduje pola Europe to je i demonstrirala na Euru. To je posebno bilo vidljivo u susretima protiv Češke, Španjolske i Portugala.

Nezaustavljiv kad se sjuri s loptom prema golu

Posebno protiv Portugala u četvrtfinalu kad je, ušavši u igru u 110. minuti susreta umjesto Ivana Rakitića, za kratko vrijeme provedeno u igri napravio je pravi dar - mar u obrani Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjaca ima jako brz prvi korak, a kad se sjuri s loptom prema golu, onda vrlo lako svojim driblinzima koji su izuzetno brzi izbacuje igrače i stvara višak u igri Hrvatske. Tako zna naredati i po nekoliko igrača odjednom, a u toj situaciji je nezaustavljiv. Odnosno, zaustavljiv tek ako se na njemu napravi prekršaj.

Pjaca je na Euru ukupno ostvario deset driblinga iz 12 pokušaja, više od iti jednog Vatrenog na prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo