CRUYFF BI BIO PONOSAN: / Ajaxov 'dječji vrtić' razbio Lyon i napravio veliki korak prema finalu

Image

Nogometaši Ajaxa napravili su veliki korak prema finalu Europske lige, u prvom polufinalnom dvoboju na Amsterdam Areni s 4:1 nizozemska momčad svladala je francuski Lyon.

3.5.2017.
21:07
VOYO logo

Mlada nizozemska momčad (prosjek 22,6 godina), nanizala je 12 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima, u europskim utakmicama 13 utakmica ne zna za poraz i ima sedam uzastopnih pobjeda. Utakmicu je okončala postava koja ima tek 20,45 godina u prosjeku.

Mrežu francuske momčadi načeo je BertrandTraore, glavom je pogodio na ubačaj iz slobodnog udarca HakimaZiyecha u 25. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devet minuta kasnije nakon lošeg ispucavanja Lyonovog vratara, Traore je proigrao Kaspera Dolberga koji je udvostručio prednost domaćina. Imao je Younes pred kraj poluvremena sjajnu priliku, ali se Lopes istaknuo obranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ziyech trostruki asistent

No, u 49. minuti, Younes je bio uspješniji. Francuzi su izgubili loptu, a Ziyech pronašao njemačkog napadača koji je zabio za 3:0.

Da Lyon ne ode kući baš bez ikakve nade pobrinuo se Mathieu Valbuena u 66. minuti, ali do kraja je Ajax uspio zabiti još jednom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao je svojim drugim golom na utakmici zaključio Traore, u 66. minuti ponovno u kooperaciji s Ziyechom, prvim igračem u Europskoj ligi koji je ostvario tri asistencije na jednoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amsterdam Arena će uskoro biti preimenovana prema Ajaxovoj legendi Johanu Cruyffu, slavni Nizozemac bio bi ponosan na igru ove momčadi...

U četvrtak drugu polufinalnu utakmicu Europske lige igraju Celta i Manchester United. Pobjednik ovog natjecanja izborit će izravni plasman u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo