SLUŽBENO / Stigla potvrda senzacionalnog transfera, Cristiano Ronaldo vratio se u Manchester United, poznati detalji transfera

Image
Foto: Profimedia

Portugalac je napustio Old Trafford 2009.

27.8.2021.
18:00
Profimedia
VOYO logo

Cristiano Ronaldo vratio se u Manchester United nakon 12 godina otkako je napustio Old Trafford kako bi ostvario san i branio boje Real Madrida. Kako javlja dobro upućeni fabrizio Romano Juve će dobiti oko 20 milijuna uera, a Portugalac bi u naredne dvije sezone trebao nositi crveni dres i pritom godišnje na račun pospremiti po 30 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ronaldo mi je jučer rekao kako nema više namjeru igrati za Juventus. Zato neće biti među kandidatima za sutrašnju utakmicu. Nisam iznenađen, jer nogomet je prvenstveno tržnica i svaki igrač ima svoje potrebe. On je izabrao i život ide dalje. Cristiano je napravio mnogo za ovaj klub, on je veliki prvak, želim mu sreću gdje god će nastaviti karijeru.

Ovaj klub su napuštali i Omar Sivori, Michel Platini, Alessandro Del Piero, Zinedine Zidane, Gianluigi Buffon, ali Juventus je još uvijek ovdje", rekao je u petak popodne trener Juventusa Max Allegri i tako najavio njegov transfer, koji je na koncu dovršen samo par sati kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je u Juventus stigao iz madridskog Reala u ljeto 2018. za 100 milijuna eura te je tijekom svog boravka u Torinu postigao 101 pogodak u 134 nastupa u svim natjecanjima uz dva osvojena naslova prvaka te jedan Kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije igranja u Realu, Ronaldo je od 2003. do 2009. godine nosio dres Manchester Uniteda, a s obzirom na stanje na tržištu, jedino klubovi iz Premier lige imaju dovoljno novca za Portugalca. Među kandidatima za novo odredište velikog Portugalca spominjao se najviše Unitedov gradski rival Manchester City, ali je na koncu došlo do preokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo