TVORNICA NOVCA / Cristiano Ronaldo rusi sve rekorde

I dok je proslu godinu zavrsio na drugom mjestu najplacenijih sportasa, iza americkog boksaca Floyda Mayweathera, portugalski nogometas Cristiano Ronaldo bi 2016. trebao biti broj jedan u svijetu.

6.3.2015.
22:31
VOYO logo

Ronaldo je prosle godine zaradio 80 milijuna dolara, a u magazinu Forbes, koji je objavio listu najplacenijih sportasa, predvidaju da ce njegovi prihodi u 2016. premasiti brojku od 100 milijuna. Time bi postao tek treci sportas u povijesti koji je za 12 mjeseci uprihodio vise od 100 milijuna dolara. To je dosad uspjelo samo Mayweatheru i americkom golferu Tigeru Woodsu.

Ronaldova bruto godisnja placa u Real Madridu, zajedno s bonusima, iznosila je 52 milijuna dolara prije oporezivanja. Izvan terena, od sponzorskih ugovora i tvrtke za proizvodnju donjeg rublja, zaradio je 28 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalski igrac ima 11 sponzorskih ugovora, sa svjetski poznatim kompanijama kao sto su Emirates Airline, Nike, Samsung, Toyota i druge. Njegova kompanija CR7, koja proizvodi donje rublje, prosirila je asortiman, te je u prodaju pustila majice, kosulje i obucu. No, zbog sponzorskog ugovora sa Nikeom morao je odustati od proizvodnje tenisica, te je u prodaju pustena "samo" linija casual obuce i elegantnih cipela.

Ronaldo je, naravno, glavni maneken i u reklami ne dribla, vec pokazuje koliko su njegove cipele dobre za ples, sto dokazuje izvodeci poznati "moonwalk" Michaela Jacksona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I upravo bi donje rublje i cipele u buducnosti mogli biti najveci izvor prihoda portugalske zvijezde, koja sve sto dotakne pretvori u zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inace, listu najplacenijih sportasa u 2014. predvodi 38-godisnji americki boksac Floyd Mayweather, svjetski prvak u velter i srednjoj kategoriji. On je od dviju borbi, koji su ukupno trajele 72 minute, prosle godine zaradio 105 milijuna dolara. Dosad je u boksackoj karijeri, dugoj 18 godina, zaradio 400 milijuna. No, najveca zarada u zivotu ga tek ocekuje, jer ce 2. svibnja ove godine u Las Vegasu boksati protiv Filipinca Mannyja Pacquiaoa (36). U mecu stoljeca, kako su ga prozvali mediji, Mayweather ce zaraditi oko 180, a Pacquiao 120 milijuna dolara.

Iza Mayweathera i Ronalda smjestio se NBA kosarkas LeBron James (72,3 milijuna dolara).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su u pitanju nogometasi, Cristiano Ronaldo je sa svojih 80 milijuna dolara uvjerljivo prvi po zaradi u prosloj godini. Slijede Lionel Messi (64,7 milijuna dolara), Zlatan Ibrahimovic (40,4), Gareth Bale (36,4), Radamel Falcao (35,4), te Neymar (33,6).

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo