Sad je i službeno: Gotova četverogodišnja vladavina Lea Messija

Na FIFA-inoj gala večeri u Zürichu objavljeno je da je nagradu za najboljeg nogometaša prošle godine (Zlatnu loptu) osvojio Cristiano Ronaldo.

13.1.2014.
17:44
VOYO logo

Ronaldo je Zlatnu loptu osvojio 2008. godine, a onda je uslijedila četverogodišnja vladavina Lea Messija, koji je tako postao prvi igrač s toliko Ballon d'Ora.

Ronaldo je sada označio kraj njegove vladavine te slavio ispred napadača Barcelone i Francka Riberyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Portugalac je prošle godine za svoj klub i reprezentaciju zabio 66 golova u 56 utakmica, a tijekom primanja nagrade je i zasuzio.

"Nemam prave riječi za opisati ovaj trenutak. Hvala svima, hvala Realu, hvala mojim suigračima u klubu i reprezentaciji. Ne bih volio ovom prilikom nikoga zaboraviti, jer ima stvarno jako mnogo ljudi koji mi pomažu", rekao je po primanju nagrade sjajni Portugalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo i da je, očekivano, Jupp Heynckes, prošlosezonski trener Bayerna, proglašen za najboljeg trenera godine, a izabrana je i najbolja momčad koja izgleda ovako:

Manuel Neuer (Bayern) - Philipp Lahm (Bayern), Sergio Ramos (Real Madrid), Thiago Silva (Paris Saint Germain), Dani Alves (Barcelona) - Andres Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona), Franck Ribery (Bayern) - Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Zlatan Ibrahimović (Paris Saint Germain).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA je prije svečanosti objavila kako će nagradu za počasnog osvajača Ballon d'Or dobiti i legendarni brazilski nogometaš Pele.

"Očekivao sam to već barem tri puta, ali eto tek se sada to dogodilo", rekao je u šali Pele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac je s reprezentacijom osvojio tri naslova svjetskog prvaka, te još pregršt nagrada i priznanja za sve uspjehe u karijeri.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo