EUROPSKA LIGA /

Rijeka sezonu otvorila remijem kod rumunjskog drugoligaša: Odluka pada na Rujevici

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Tijek dvoboja drugog pretkola Europske lige između Cornivula i Rijeke mogli ste pratiti na portalu Net.hr

25.7.2024.
18:12
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Cornivul - Rijeka

0-0

Cornivul: Lefter; Iacob, Lica, Manolache, Velisar - Hrezdac, Ubbnik, Neacsa - Roger, Pirvulescu, Bus

Rijeka: Zlomislić; Čabraja, Radeljić, Galešić, Bogojević - Selahi, Petrović, Hodža - Janković, Pašalić, Obregon

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Počinju kvalifikacije /

Lov na Europu: Hajduk na rasprodanome Poljudu, novo lice Osijeka, Rijeka u gostima

Image
Počinju kvalifikacije /

Lov na Europu: Hajduk na rasprodanome Poljudu, novo lice Osijeka, Rijeka u gostima

Rijeka je otvorila europsku sezonu remijem 0-0 kod rumunjskog drugoligaša Corvinul Hunedoare u drugom pretkolu Europske lige .

Početak utakmice donio je opreznu igru s obje strane, tek u 8. minuti pokušao je Selahi čiji je udarac završio u bloku. U 12. minuti Obregon je dobio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, no udarac nije bio opasan po gol Rumunja. Pašalić je u 20. minuti primio loptu na desnoj strani, sjurio se u sredinu pa onda opalio s 20-ak metara, no prohujalo je to pokraj gola. Cornivul je prvi put zaprijetio u 25. minuti kada je prekratak na petercu nakon ubačaja s desne strane ostao Pirvulescu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nakon toga gledali smo uglavnom uspavanku bez pravih prilika gdje se najveća borba vodila na sredini terena. U 35. je iz okreta pokušao Bus, no nije bilo opasno za Zlomislića. U samoj završnici prvog dijela iz daljine je pokušao Neacsa čiji udarac odlazi pokraj gola.

Rijeka je bolje otvorila nastavak, u 48. minuti još je jednom iz daljine udarac oprobao Pašalić, no nije bio precizan. Uzvratili su domaćini preko Pirvulescua u 54. minuti kada on jedan ubačaj iz izgledne pozicije šalje daleko od gola. Samo dvije minute kasnije Janković je ubacio iz slobodnog udarca, Radeljić je malo zakasnio na drugoj stativi, ali se pritom zabio u nju, zbog čega je četiri minute kasnije morao biti zamijenjen. U 62. minuti Čabraja je našao Hodžu u šesnaestercu Rumunja, no bio to lagan zadatak za Leftera.

Veliku priliku Rijeka je imala u 73. minuti kada je pogriješila obrana domaćina, do lopte je došao Ivanović koji puca s ruba šesnaesterca, no odlazi to pokraj gola. U 81. minuti Sopićeva momčad dobila je slobodan udarac na 20-ak metara, odgovornost je preuzeo Fruk koji puca preko gola. U 87. opet su opasni domaćini preko Pirvulescua čiji udarac brani Zlomislić.

Do kraja nije bilo prilika pa će odluka o putniku u treće pretkolo Europske lige pasti na Rujevici za tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik ovog dvoboja u trećem pretkolu igrat će protiv boljeg iz dvoboja Šerifa i Elfsborga, gdje su prvi dvoboj dobili Šveđani golom Hedlunda iz 86. minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo