ČOP I ĆORLUKA PRED MEKSIKO: / Hrvatski reprezentativci imaju velika očekivanja od te utakmice, evo što kažu

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji slijedi pripremni ogled protiv Meksika. Najavilu su ga Ćorluka i Čop

25.3.2018.
23:01
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je u Miamiju poražena od izabrane vrste Perua (bilo je 0-2) hrvatska nogometna reprezentacije sprema se u Dallasu za susret protiv Meksika. Dokapetan Vatrenih Vedran Ćorluka poznaje sljedećeg suparnika i zato upozorava:

"Meksiko je odlična, čvrsta momčad i sigurno će nam biti još teže nego protiv Perua. Slični su Peruancima, ali pojedinačno snažniji, a momčadska igra možda im je i najveća kvaliteta. Mi ih pobjeđujemo u prijateljskim utakmicama, a oni nas na svjetskim smotrama. Hrvatska će Meksiku također biti dobar test, bit će agresivni, okomiti i brzi kao i uvijek."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji nego u Miamiju

Ipak, nešto će se piti i igrače koje vodi Zlatko Dalić, ali samo pokažu li puno više no što su protiv Perua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ĆORLUKA BEZ UVIJANJA O HRVATSKOM MENTALITETU: /

'Previše se vadimo na takve stvari. U utakmicu smo ušli uzdignuta nosa i nonšalantno'

Image
ĆORLUKA BEZ UVIJANJA O HRVATSKOM MENTALITETU: /

'Previše se vadimo na takve stvari. U utakmicu smo ušli uzdignuta nosa i nonšalantno'

"Od Hrvatske očekujem da bude bolja nego u Miamiju - rezultat je važan u svakoj utakmici, a raspletom protiv Perua ne možemo biti zadovoljni. Imamo mladih, kvalitetnih igrača koji će dobro zamijeniti šestoricu koja se vratila u Europu, svi oni igraju u dobrim klubovima i vjerujem da tu neće biti problema", dodao je Ćorluka otkrivši i čemu se nada na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"U teškoj smo skupini, pri čemu je Argentina izraziti favorit. No, na Svjetskom prvenstvu nema lake utakmice i sve će momčadi imati svoju priliku proći skupinu. Moramo ići korak po korak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret protiv Meksika najavio je, kao i Ćorluka za službene stranice HNS-a, i Duje Čop. Rado se sjeća prošlog ogleda tih dviju reprezentacija.

Oslonac buduće reprezentacije

"Ta će mi utakmica uvijek biti u posebnom sjećanju s obzirom da mi je pripala čast biti kapetan. Tu priliku nisu imali ni neki drugi igrači koji su ostavili veći trag u reprezentaciji. Rado pamtim i pobjedu u spektakularnoj atmosferi te se nadam sličnim uvjetima i u Dallasu. Meksiko je zahtjevan suparnik, dodatno motiviran upravo tim porazom, a pred svojim navijačima igrat će kao kod kuće, ali Hrvatska ima kvalitetu - tu su sada igrači koji će u budućnosti biti oslonac reprezentacije. Imamo priliku pokazati da smo pravi i boriti se za odlazak na Svjetsko prvenstvo", rekao je Čop i podvukao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovim utakmicama treba gledati što treba popraviti prije svjetske smotre. Rezultat će biti najvažniji u Rusiji, eventualne pobjede u SAD-u ne bi značile da smo već sada spremni za Svjetsko prvenstvo. Nikada nije dobro izgubiti, ali izvući ćemo pouke iz poraza od Peruanaca. Ionako smo u pripremnom razdoblju željeli suparnike drukčijeg nogometnog stila kako bismo bili spremniji za takve momčadi u natjecateljskim okršajima."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo