ANONIMAC POSTAO ZVIJEZDA /

Čitava Italija upravo bruji o 20-godišnjaku koji košta 250 000 eura, tko je on? 'Brzina mu je prednost'

Image
Foto: Profimedia

Čitave pripreme Mbangula je proveo s prvom momčadi, a na njima je impresionirao struku. Prema Transferktu, cijena mu je 250 000 eura

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

20.8.2024.
14:17
Profimedia
VOYO logo

Samuel Mbangula prva je nogometna priča u Italiji. Ovaj 20-godišnji krilni nogometaš iz Konga s belgijskom putovnicom prošlog je vikenda, kao potpuni nogometni anonimac, debitirao za Juventus protiv Coma u Serie A, a priliku je dobio ispred Douglasa Luiza, što je iznenadilo mnoge.

Čitave pripreme Mbangula je proveo s prvom momčadi, a na njima je impresionirao struku. Prema Transferktu, cijena mu je samo 250 000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIPREMNE UTAKMICE /

Brekalo zabio za Fiorentinu, debakl Juventusa kod njemačkog drugoligaša

Image
PRIPREMNE UTAKMICE /

Brekalo zabio za Fiorentinu, debakl Juventusa kod njemačkog drugoligaša

Stara dama razbila je Como 3-0 na otvaranju nove sezone elitnog talijanskog nogometa, a Mbangula je načeo mrežu Coma već u 23. Tako je na najbolji mogući način opravdao povjerenje trenera Juventusa Thiagu Motti, koji je svoju dobru odluku da Mbangula debitira za Juventus objasnio ovako:

Image
Foto: Profimedia

"Stavio sam ga u prvih 11 jer je to zaslužio. Radio je dobro na treninzima, napravio sve od prvog dana što se očekivalo od njega. Dobro se snašao, tako da danas može pomoći svojim suigračima.", izjavio je Thiago Motta, nekadašnji strateg Bologne, za DAZN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samuel Mbangula u prvih 11 Juvea je upao umjesto ljetnog pojačanja u Torinu, bivšeg veznjaka Aston Ville Douglasa Luiza. Tko je on i što možemo očekivati ​​od obećavajućeg 20-godišnjaka?

Tko je Samuel Mbangula?

Juventusov ofenzivac uglavnom igra na lijevom krilu, iako također zna zaigrati na suprotnoj strani terena kao krilni napadač ili povućenija špica.

Ne previsok (171 cm) Mbangula se najviše oslanjao na svoj tempo protiv Coma. Tehnički se još uvijek može poboljšati, ali njegova brzina, kako to otkrivaju Talijani, može biti dodana vrijednost, a udarci iz daljine također mogu biti prilično dobri ako ima svoj dan. Vidjeli smo to prilikom gola za 1-0.

Image
Foto: Profimedia

Mbangula se pridružio Juventusovoj akademiji u rujnu 2020. i igrao za U17 momčad, momčad Primavera i NextGen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima dvojno državljanstvo

Ima 12 golova u 57 nastupa u Primaveri, ali imao je jak utjecaj i na ligu i na momčad. Obećavajući krilni napadač postigao je dva gola i četiri asistencije u 25 NextGen utakmica u Serie C, trećoj talijanskoj ligi.

Mbangula ima državljanstvo Konga i Belgije i skupio je tri nastupa za U21 momčad Crvenih vragova, a debitirao je u listopadu 2023., nekoliko mjeseci nakon što se pridružio Juventusu iz Anderlechtove akademije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Juventusa već su ga vidjeli na djelu ovog ljeta do ovog sraza, jer su ga uvodili kao zamjenu u prijateljskim utakmicama protiv Nürnberga i Bresta.

POGLEDAJTE VIDEO: Boysi imaju novu pjesmu i potpuno je hit.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo