ĆIRO SASUO PALJBU PO VATRENOM I REKAO ŠTO MU ZAMJERA: / 'Morao bi biti svjetska zvijezda, a ono što on radi je nedopustivo'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Puno se podiglo prašine nakon njegovih izjava o veznjaku prošlog mjeseca

16.10.2020.
10:08
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Jedan čovjek me posebno razočarao, a očekivao sam da će biti naš ključni igrač. Kovačić je ove sezone žario i palio u Engleskoj, bio je najbolji igrač Chelsea i bilo mi je izrazito drago zbog toga, a sinoć je u Portu djelovao kao neprijateljski element u našim redovima.

Izjavio je to među ostalim Ćiro Blažević u razgovoru za SK nakon što je Hrvatska doživjela debakl protiv Portugala prošlog mjeseca u Ligi nacija. A o Kovačiću je sada opet govorio. Ovaj put u Podcast Inkubatoru. Tamo je pojasnio svoj napad na veznjaka Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerovao sam jako puno u Kovačića koji me razočarao i to sam javno rekao. Pratim ga od juniorskog staža u Dinamu i mislio sam da će to biti sigurno drugi Boban. I čekam ga, i čekam ga i čekam ga i nikako da ga dočekam", rekao je Blažević.

“Mislim li da za njega više nema nade? Mora promijeniti svoj pristup nogometu. Sad kad više nisam trener i ne može me nitko krivo shvatiti, on bi kod mene igrao sigurno. Čim bi počeo, a da nije 200 posto odmah bih ga izvadio iz igre, jednom, dvaput pa ako ne bi ga bio u stanju uvjeriti da tako ne može… On ima takav kapacitet, on je tako obdaren nogometaš da bi morao biti svjetska zvijezda, a on ne daje ni 30% svojih mogućnosti, to je nešto nedopustivo", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

14.10.2020., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga nacija, 4. kolo grupe 3, skupine A, Hrvatska - Francuska. Mateo Kovacic, Kylian Mbappe Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na konstataciju novinara da u Chelseaju sada ima malo drugačiju ulogu, rekao je sljedeće.

"Evo uloga, uzmi koju hoćeš, samo igraj. Ovo što vidim sada da na ploči radite po sistemima. Ćiro Blažević je 1982. izmislio 3-5-2. Danas, sistem je fantazija. To više nema svoju svrhu. Sistem znači svatko na svome mjestu. To nema više svoju svrhu. Suvremeni nogomet je najviše markirala transformacija igrača. Danas ovaj iz zadnje linije ode u prvu, centarfor igra obranu. Nema više svatko na svome mjestu. Tu je jedan novi zahtjev da moraš u konfuziju koju nameće transformacija pokriti teren na jedan racionalan način", kazao je Blažević i dodao da nema brige za Hrvatsku dok je Dalić izbornik i dok Modri igraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo