hrvatski čovjek na vrhu fife / Ćiro o svom brončanom sinu: 'To nije samo uspjeh Bobana, već uspjeh cijele nacije'

U Meksiku se nalaze tri člana brončane generacije, tri sina Ćire Blaževića, njihovog tate, koji je za RTL Danas rekao kako je ovo uspjeh cijele nacije

12.5.2016.
19:08
VOYO logo

Dobiva li danas Hrvatska svog čovjeka u samom vrhu FIFA-e? Zvonimir Boban u Mexico Cityju čeka potvrdu svoje nove funkcije kao glavnog savjetnika Giannija Infantina. Brončani Bobanov suigrač Robert Prosinečki za RTL kaže - 'on je to zaslužio, imat će velike ovlasti'.

Za Bobana je to bilo za očekivati, on je cijelo vrijeme svoju karijeru vodio na besprijekoran način Ćiro Blažević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova će situacija definitivno utjecati na hrvatski nogomet ako će do Giannija biti Zvonimir Boban. U Meksiku se nalaze tri člana brončane generacije, tri sina Ćire Blaževića, njihovog tate, koji je za RTL Danas rekao kako je ovo uspjeh cijele nacije.

Uvijek se isticalo da vam je Boban među najomiljenijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nije samo uspjeh Bobana, već uspjeh cijele nacije. Ne znam je li itko osim Andrejevića s ovih prostora bio član tako jedne velike institucije poput Fife. Sad se uključio i Dario Šimić, što je veliki ponos za hrvatski sport i Hrvatsku u cijelosti. Za Bobana je to bilo za očekivati, on je cijelo vrijeme svoju karijeru vodio na besprijekoran način. Kao jedna apsolutna sportska moralna vertikala je došao u jednu veliku instituciju te će biti od velike koristi za hrvatski nogomet.

Je li ovo samo početak, bi li ga mole čekati puno ozbiljnije funkcije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao jedna apsolutna sportska moralna vertikala došao je u veliku instituciju te će biti od velike koristi za hrvatski nogomet Ćiro Blažević

Trebali biste biti veliki optimist da se dogodi nešto više od toga što se dogodilo. Ovo je od velikog značaja za sve nas. Bez obzira na njegove neupitne kapacitete, da bude čak i predsjednik, naša pozicija u svijetu je materijalna. To ipak pripada Švicarcima, Nijemcima, Talijanima. Nadam se da će Boban opravdati poziciju koja mu je ponuđena, odnosno siguran sam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko Zvone može utjecati na Infantinija?

Boban nema tu vrstu dijaloga. On će njemu reći 'Znaš, ja mislim da bi to trebalo biti tako'. Uzeo ga je da ga sluša, a Zvone će znati iskoristiti poziciju koja mu je ponuđena jer ima apsolutni kapacitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo