Ćiro nakon 13 godina otkrio tajnu Vatrenih!

Miroslav Blažević, izbornik kineske olimpijske selekcije, konačno je otkrio ono što navijače muči od 1998. godine - zašto Robert Prosinečki nije igrao u polufinalu SP-a protiv Francuske?

17.4.2011.
14:06
VOYO logo

Podsjetimo, u tom nesretnom polufinalu SP-a u Francuskoj Ćiro je Prosinečkog uveo tek na samom kraju utakmice kada više nije bilo vremena za preokret. Nakon poraza (2:1) krenule su priče o svađi, šamaru u svlačionici i razne verzije razloga neigranja Žutog, a bivši izbornik je nakon 13 godina odlučio otkriti svoju istinu:

"On je glumio ozljedu i napustio posljednji trening uoči polufinala! Zato što su mu novinari punili glavu riječima 'kako ti, takav majstor, ne igraš, a igra Jurčić? A taj Jurčić je protiv Rumunja bio naš najbolji igrač", tvrdi Ćiro koji smatra da Žuti neće uspjeti kao trener u Crvenoj Zvezdi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam Srbima: 'Poslao sam vam svoga sina u Zvezdu, to je veće nego da sam ja došao!' I drhtim nad njim, ali i mislim - nema šanse da uspije! Nema, zato što još nije trener, jer još nije evoluirao. Trener se ne postaje preko noći, kao što je to mislio, na primjer", Maradona.

Progovorio je Ćiro i o odnosu s nekim svojim drugim 'sinovima':

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Boban, kojega više ne mogu dobiti ni na telefon, ispast će najpametniji jer se ne miješa ni u što. Evidentno nema ambicija za predsjednika".

Sa Šukerom ste sve izgladili?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo što gladiti. Ja ga toliko volim da sam prepoznao manipulaciju koju drugi s njim rade. To Šukeru nije trebalo. Šuker je trebao doći kao džek i reći: 'Ja ću biti predsjednik i gotovo!' A ne biti Markovićev ili Mamićev pijun, jer Šuker je institucija!"

Vidite li se još jednom na klupi Hrvatske?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma, toliko sam još mogao dati hrvatskom nogometu, a onaj kreten Vlatko uzme Jozića, pa onda i Barića, čiste antitalente! No, ne vidim se kao budući izbornik jer je Marković uveo starosnu granicu kao uvjet".

Alen Bokšić je izjavio kako nekada nije bio u vašoj milosti dok ste bili izbornik Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, zato jer je Tuđman preferirao Vlaovića. Uoči puta u Ukrajinu, Tuđman me pita: 'Mogu li vidjeti sastav?' I ja mu, naravno, pokažem sastav s Vlaovićem, jer ne želim predsjedniku pokvariti večer. Mi došli u Kijev, a Bokšić, veliki gospodin, kaže: 'Znam, znam, šefe, ne igram'. A ja njemu: 'Budalo jedna, pa kako ću ja bez tebe?' I Bokšić nas odvede na SP".

Je li istina da je Tuđman 1997. spriječio vašu smjenu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, već je sve bilo gotovo, nakon remija sa Slovencima i Dancima u Splitu. Tada me Tuđman pozvao k sebi i pitao: 'Čujem da dajete ostavku?' A ja mu kažem da me smjenjuju. Na to je poludio i rekao mi da odmah odem kod predsjednika saveza Šoića. Kad sam došao do Frankopanske, Šoić me čekao na ulici raširenih ruku. Tuđman je najzaslužniji za našu broncu!"

Sjetite se ponekad prijatelja Sanadera?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi ga je, iako me istjerao iz Hajduka. I nije istina da je Sanader uzimao samo za sebe. Kad sam bio trener Zagreba, on me pita: 'Koliko ti treba; jedan, dva, deset milijuna...?' Ja kažem - milijun - a on pita: 'Čega?'. A ja, budala kažem kuna! I pošalje on Mediću milijun kuna! Zamislite onda koliko je davao Hajduku ili Dinamu", završio je Ćiro.

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201008250890006 arti-201103300141006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo