'Mamić je imao demonsku ideju i proveo ju je!'

'Mamić je imao jednu demonsku ideju i proveo ju je. On je u to vrijeme želio postati apsolutni gazda ne samo Dinama, već i cijelog hrvatskog nogometa. Meni je to bilo smiješno i neostvarivo.

12.11.2012.
22:30
VOYO logo

Ćiro Blažević se vratio u Hrvatsku i hrvatski nogomet pa ga neke stare rane još jače peku. Njegovo kumstvo i prijateljstvo sa Zdravkom Mamićem je odavno puklo i danas je jedan od rijetkih koji po gazdi Dinama puca iz svog raspoloživog 'oružja' i to, kako kaže, "zbog moralne obaveze da ukaže na to kako stanje u hrvatskom nogometu nije dobro".

"Govorim protiv Mamića, možda i malo subjektivno, jer je i mene istjerao i to zato što sam bio prvi. Da nisam bio prvi možda bi me ostavio. On je imao jednu demonsku ideju i proveo ju je. On je u to vrijeme želio postati apsolutni gazda ne samo Dinama, već i cijelog hrvatskog nogometa. Meni je to bilo smiješno i neostvarivo. Prvi korak ka tome je bio maknuti Ćiru koji se ideološki s njim nije slagao. Ja sam sportaš, a ne trgovac, i mene zanima rezultat. Danas je došao, na čemu mu treba čestitati, u poziciju da je apsolutni vladar hrvatskog nogometa. Nisam ja njega podcijenio, nego sam precijenio hrvatsku Vladu jer je ona najodgovornija za sve što se zbiva u državi. Mamić ima jednu instiktivnu inteligenciju te je iskoristio sve društvene anomalije i postao apsolutni gospodar. I to je najveći razlog ove tragedije u kojoj se hrvatski nogomet trenutačno nalazi", započeo je Ćiro u TV emisiji Bujica pa pa nastavio o sudbini svih Dinamovih trenera:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da je Mamić potrošio sve hrvatske trenere i od njih napravio neznalice. Ja vas uvjeravam da je tehnologija hrvatskog trenera najbolja u svijetu. Mi smo toliko talentirani treneri, a Mamić je sve pobacao van bez da je itko reagirao na to. Još gore je to da su mu pljeskali jer su govorili 'vidi kakve je pare zaradio'. Da je umjesto njega trgovca bio jedan nogometni čovjek, on bi isto toliko para zaradio i proslavio ne samo Dinamo, nego i Zagreb i Hrvatsku. S kadrom igrača poput Ćorluke, Modrića, Da Silve, da su oni ostali, konkurirali bi za naslov Lige prvaka", smatra Ćiro koji je prokomentirao i pomirbu Igora Štimca i Maminja.

"Uvijek sam bio za Štimca, kao i jedan veliki postotak ljudi koji su se šokirali time da se Štimac pomirio s Mamićem. Ja sam se također šokirao, ali ja ga razumijem. Tragedija je da se Štimac, jedan sportski vitez ekipe koja je osvojila treće mjesto na SP-u, morao dodvoriti jednom Mamiću da bi dobio mjesto koje je priželjkivao. E, zato Jovanoviću, neću ništa ružno reći, ali ti si papak", izjavio je bivši izbornik pa se vratio na Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogometni puk nema nikakvo zadovoljstvo u hrvatskoj ligi. Razlog je u tome da jedna ekipa apsolutno dominira, da jedan Hajduk već toliko godina nije uopće konkurentan...to nije dobro ni za Dinamo. Zahvaljujući Mamiću je apsolutno privilegiran klub i on je osvojio šest, sedam prvenstava zaredom te sad otišao u Europu. Ali tamo nemate privilegija. Tamo dobijate po piksi, svi te šamaraju, igrači čekaju da im se dosudi penal. Nema sine toga. Sigurno je da je Dinamova mladost neusporedivo bolja od ovoga što prikazuje. Ovo nije zabilježeno u svijetu, da ovakvu seriju rezultata napravi jedan renomirani klub. Dinamo je renomirani klub u svijetu, a sada smo izloženi blamaži", tvrdi Ćiro koji je svoj nastup završio tvrdnjom da ga je Mamić prevario.

"Ne može nitko osporiti da je uspješan. Osporava se način na koji je to ostvario, a nama sportašima to nije simpatično. Mene je istjerao jer sam mu smetao. Istjerao me, a sada me i prevario. 'Kume, ti ćeš biti izbornik hrvatske reprezentacije, mi smo to već odlučili.' Ja sam mu rekao da imam ugovor od 700 tisuća dolara u Esteghlalu, a on me molio da se oslobodim obaveza jer ću biti izbornik. Ja odem u Esteghlal i kažem da moram operirati kičmu, tražim da me puste, vratim se, a ono izbornik Štimac. Ja ga pitam kako to, a on kaže: 'Pa zamisli kako tebe Štimac voli, molio me da budeš uz njega. Ali ja nisam mogao pristati, uzeo je Bokšića, ne može i tebe...' Onda sam sam sebi rekao bježi Ćiro odavde, evidentno je da je sve učinio ne samo da me zajebe, nego da me uništi. Zato sam rekao da Mamić želi moj kraj jer ja znam njegov početak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo